2.1
2.1
Träskmannen
Dr. Alec Holland försöker skapa en kombination av djur och planta. Han råkar dock själv bli objekt för sin formel och förvandlas till - Träskmannen, ett ohyggligt monster. Alec fortsätter älska sin flickvän Alice på avstånd medan skurken Arcane desperat vill ha tag på formeln och sätter upp en hetsjakt för att få tag på Holland.

Originaltitel | Swamp Thing |
Regissör | Wes Craven |
Manus | Len Wein, Bernie Wrightson, Wes Craven |
Genre | Skräck, Science Fiction, 80-tal |
Skådespelare | Louis Jourdan, Adrienne Barbeau, Ray Wise, David Hess, Don Knight, Nicholas Worth, Dick Durock |
Redigt med 70-talskänsla var det här! Inte helt onjutbart dock.
Mycket bra film helt i min stil, mysig och snäll. Väldigt snygga dräkter/masker och snygg fight mot slutet. En av mina favorit-Wes Craven.
Går att se men rätt träig. Hade antagligen varit roligare om man sett den som barn.
Cool röjig &brutal film där det bjuds på David Hess i sitt vanliga sadistiska sätt...naken bad.. läckra svamp miljöer...en mkt ond bov samt kalkon aktiga förvandlings- scener" lätt en kult 3a till denna skapelse.
Oftast brukar ju gummimonstren mest skymta förbi kameran, men här får man verkligen skåda det i all sin buckliga, buktande, venösa härlighet, och glutta både länge och väl på den finurliga min som skulpterats i dess nylle. Möjligen blir mystiken något lidande.
Halvmysig barnfilm med riktigt taffliga gummidräkter..
Oj oj oj vad det monstret är gjort av gummi.
Ännu ett bottennapp med Wes Craven. Förutom Nightmare on Elm Street så är alla hans skräckfilmer jag sett än så länge värdelösa. Soundtracket är skrämmande likt Fredagen den 13:e.
Lite småcharmig och underhållande var den allt, men storyn var dock väldigt tunn. Betyget landar på en svag 3 men är på gränsen till en stark 2. Ingen höjdare precis.
Jag har länge varit fascinerad av Len Wein och Berni Wrightsons skapelse Swamp Thing. Skulle hemskt gärna vilja se en filmatisering gjord idag med bättre teknik än en simpel gummidräkt. Trots att Wes Craven är högst inblandad i detta försök till filmatisering faller filmen ganska platt. Var inte säker på om jag skulle se filmen eller inte och i efterhand borde jag ha hållit mig till serietidningarna.