2.4
2.4
Transpecos
Tre gränsbevakningspoliser arbetar vid en avlägsen ökenväg och de närmaste 24 timmarna kommer att ta med dem på en förrädisk resa som kan kosta dem livet.
Originaltitel | Transpecos |
Regissör | Greg Kwedar |
Manus | Greg Kwedar, Clint Bentley |
Genre | 2010-tal, Thriller |
Skådespelare | Johnny Simmons, Gabriel Luna, Clifton Collins Jr, Lora Martinez-Cunningham, Will Brittain, Alma Martinez, Jake Lockett, Luis Bordonada, Julio Oscar Mechoso, Oscar Avila, Clint Bentley, Jesus Mayorga, Ralph Alderman, Alex Knight, Robert Douglas Washington |
Gränsområdet mellan USA och Mexiko känns en helt egen värld i sig, och det lyckas den här filmen verkligen förmedla. Just att man lyckas skildra vad som känns som en vardag samtidigt som man berättar en väldigt otrolig historia är nog dess största förtjänst. Att karaktärerna alla rör sig i någon form av gråskalor är också uppskattat. Tyvärr kan jag inte alltid köpa hur de agerar dock, och ibland känns det alldeles för skrivet. Det blir dessutom gärna lite hafsigt i många scener, vilket nog har att göra med begränsningar i budget och inspelningstid. Så det är en ojämn film som inte riktigt håller samman, men en svag trea får den
Nja har gjorts bättre förut, många gånger. Helt okej film ändå med mycket nerv.
Ett mycket välgjort och spännande thrillerdrama med tonvikt på drama, som bjuder på en rätt ovanlig historia. Mycket sevärt!
Spola fram till eftertexterna och njut av The National, det var väl filmens enda behållning...