2.2
2.2
Transformers: Age of Extinction
När en mekaniker upptäcker hemligheten till vad som får Decepticons och Autobots att leva så blir han förföljd av både robotar och regeringen.
Originaltitel | Transformers: Age of Extinction |
Alternativ titel | Transformers 4 |
Regissör | Michael Bay |
Manus | Ehren Kruger |
Genre | Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, Jack Reynor, Titus Welliver, Sophia Myles, Li Bingbing, T J Miller, James Bachman, Thomas Lennon, Charles Parnell, Erika Fong, Michael Collins, Richard Riehle, Patrick Bristow, Peter Cullen (röst), John Goodman (röst), Frank Welker (röst), Mark Ryan (röst), Ken Watanabe (röst), Robert Foxworth (röst), John DiMaggio (röst), Reno Wilson (röst) |
Transformers 4: Age of Extinction är den senaste filmen i Michael Bays framgångsrika actionserie som till största del sågats av kritiker men ändå dragit in enorma publiksiffror. Filmen bjuder p... Läs mer »
Bay når här en ny nivå av uselhet och jag trodde verkligen inte att det här skulle vara möjligt. Det var 9 år sedan jag såg förra filmen så jag hade hunnit glömma hur besviken jag alltid blir på den här franchisen, det finns ju så mycket potential här egentligen. Därför tänkte jag naivt nog att det mycket väl skulle kunna bli en 3a den här gången. Sen börjar det braka samman och alla de klassiska Bay-dragen finns där. Det är långa inzoomningar i slow motion på häftiga bilar och lättklädda tjejer som bara råkar stå där och gapa. Det är helt värdelösa skämt som slängs in lite random, det är endimensionella karaktärer och storyn håller inte ihop för fem öre. Varför gör man en tjock robot som röker metallcigarr? Varför gör man en japansk samurajrobot som snackar om haikus? Det finns liksom ingen som helst anledning att slänga in sånt här jävla skit. Actionscenerna är så intetsägande att man inte ens fattar vad som händer. Mark Wahlberg är en uppgradering från Shia men det spelar ingen roll när allt är så uselt. Stanley Tucci är nog det enda jag inte hatar med den här filmen. Sen säljer man ut sig fullständigt till kineserna och går all in med produktplacering och om inte 1an var spikad innan så kom dödsstöten där. Jag vet inte om den här filmen är sämst i serien som mitt betyg vittnar om, eller om det bara är så att min toleransnivå för skit har sänkts, men så här långt in i en kass filmserie gör man inte en 165 minuter lång film med enda syfte att underhålla sig själv och skita i alla andra. En stabil 1a.
Stundtals otroliga effekter och första timmen är faktiskt ganska stark och intressant med en romantiserad skildring av Texas med läckert foto. Filmen är dock för lång för sitt eget bästa och storyn är rörig att följa med i. Häftiga robotdinosaurier som gärna hade fått vara med mer.
Sämsta i serien vilket säger en hel del. Mark Wahlberg är sjukt kass. Pappa-dotter-pojkvän-dramat är verkligen plågsamt. Jag trodde inte jag kunde bry mig mindre om något än de tidigare filmerna med föräldrarna och Shias kärleksliv men här är vi.
Denna måste man ha något annat att göra samtidigt att syssla med för att orka ha på till slutet.
Har nästan alltid hatad alla dessa filmer! Och varför ? Därför jag avskyr huvudskådespelaren i dessa filmer!!!
Maxat men två timmar hade räckt.
Obegriplig handling återigen.
Hur är det ens möjligt att somna till en action film, well sätt på denna och voila.
Den funkar väl liksom halvvägs men allting därefter är ju en tågkrash! Katastrof! Vart är passionen och fantasin? Stackars skådespelare....
Hur låg kan en skräpfilm vara
Det börjar väl bli direkt parodiskt att Michael Bay fortsätter att spotta ur sig de här filmerna, men det här är iaf inte den sämsta i serien. Alltid något. Jag måste säga att det är svårt att göra en nedgradering på huvudrollsfronten när man tidigare har haft Shia LaBeouf, men imponerande nog lyckas man med det genom att här casta Mark Wahlberg. Hans tjafsande med dottern och dotterns pojkvän blir stundtals outhärdligt. Men till en början har den här filmen iaf någonting som liknar en story, vilket inte alltid har varit en självklarhet i de här filmerna. Tyvärr glöms den dock bort alltmer efterhand, och när speltiden som vanligt är på tok för lång så är det lätt att bli väldigt trött på de ändlösa actionscenerna som med tiden helt tar över filmen. Men jag låter den ändå komma undan med en svag tvåa av den enkla anledningen att jag har sett värre