Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Total Recall


Det är år 2075. Douglas jagas ständigt av samma dröm om planeten Mars. När han köper minnen om en semester från Recall Inc går något väldigt fel. Han upptäcker att hans liv inte finns.


Originaltitel Total Recall
Regissör Paul Verhoeven
Manus Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Gary Goldman (II)
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone, Ronny Cox, Michael Ironside, Marshall Bell, Mel Johnson Jr, Michael Champion, Rory Brocksmith, Ray Baker, Rosemary Dunsmore, David Knell, Alexia Robinson, Dean Norris, Mark Carlton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10804
Filmnummer 998

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av AddeColciago
Douglas Quaid lever på 2080-talet och han har det ganska bra. En vacker fru och ett jobb som konstruktionsarbetare. Men han lider av ständigt återkommande drömmar om Mars. För att göra något å...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Redwood
Premisserna för \"Total Recall\" är nästan de bästa tänkbara en sci-fi-/actionfilm kan ha: huvudrollen spelas av Arnold Schwarzenegger, en av tidernas största actionskådespelare, filmen är bas...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av flair_3
Det brukar sägas att Arnold Schwarzenegger passar så bra som maskin i Terminatorfilmerna för att han är en så dålig skådespelare. Hur det nu än är med hans skådespelartalanger och språkkuns...   Läs mer »

Kommentarer


Abigor
2024-06-29
Betydligt starkare än jag minns den. Effekterna självklart daterade, men gedigna och välgjorda. Stark story dessutom som sträcker sig över flera genrer. Schwarzenegger imponerar som vanligt.
JohnTron
2024-01-12
En svag trea, på gränsen till tvåa. Jag hade för mig att den var bättre än så här. Sedd på Mubi.
Andreas_
2022-05-20
Helt okej action-thriller-scifi rulle av den gamle gode Paul Verhoeven och med en Arnold i sin Prime, när denna kom ut 1990 så var detta en lysande film, riktigt bra och riktigt snygg och riktigt välgjord men idag 32 år senare så fungerar ingenting förutom själva storyn, effekterna är inte särskilt bra längre, actionscenerna är tråkiga och kasst gjorda och skådespeleriet är väl sisådär, fast Arnold gör en av sina bättre roller faktiskt men filmen har inte åldrats väl, det kom en nyinspelning 2012 tror jag med Colin Farrell som var horribelt dålig, så denna gamla rulle är faktiskt mycket bättre än den, men som sagt, den har inte åldrats väl, så tyvärr blir man inte lika impad idag som när den kom, enda som riktigt håller än idag är storyn och det är intressant och spännande och riktigt underhållande, kan nästan kalla detta en riktigt smart sci-fi action men det är allt den har att erbjuda idag dock, så betyget blir inte mer än helt okej, en stabil 3:a så här 32 år efter premiären, men har man inte sett denna så skulle jag ändå rekommendera den, det är trots allt en av Arnolds bästa filmer fortfarande och en sci-fi klassiker.
myslas
2021-05-05
Inte det bästa Verhoeven har gjort men det är hur som helst väldigt underhållande. Stark trea.
dafreakish
2020-04-25
Bisarrt att jag såg nyinspelningen före den här klassikern. Den tillför inget särskilt till genren men den är tillräckligt bra för att man ska bli underhållen. Arnold på toppen av sin karriär var aldrig någon vidare skådespelare men av någon konstig anledning funkar det bättre än man kan tro.
dudson
2018-11-09
Det var verkligen dax för en omtitt på denna rejäla framtids klassiker. Den känns verkligen dytopisk och framtids bringande. Då inte på något positivt sätt gällande mänskligheten. Skapligt mäktig iaf med rätt schyssta scener med tanke på filmens ålder. Diggade alla fina vålds scener som denna skapelse innehåller. Sen att man håller på Ironside gör det ju hela än mer suspekt.
Fargo
2017-11-06
Den åldras väl. Lika bra nu som när jag var yngre.
Rai
2017-09-28
Jag har ju alltid varit lite svag för Science fiction och filmer som utspelar sig i framtiden, så denna film funkar bra, även om den inte är den bästa i sitt slag...
mammene
2017-09-14
När inte ens Arnold kunde få mig intresserad funderar jag om det var fel på mig eller filmen. Kanske lite för mycket pang pang för min del, annars var det många tvistar och det gillar jag egentligen, Kanske det var lite fel på mig ändå.
StureStenhög
2017-09-13
Att jag inte har sett den här tidigare är egentligen lite konstigt, men den var i iaf värd väntan. En intressant grundidé, en framtidsvärld som är ganska kul, och en påhittig story med ett flertal vändningar som känns logiska utan att jag såg dem komma. Arnold är dessutom i riktig högform och slänger ut sig ett flertal fantastiska one liners (see you at the party, Richter!), och Michael Ironside som onding är alltid härligt. Det är väl mer bulldozer än fingertoppskänsla kanske, men på det stora är det inget problem, och man väntar sig rimligen inte något annat av en Arnold-rulle heller
Visa äldre kommentarer »