Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Torsk på Tallinn - En liten film om ensamhet


Några svenska män deltar i en arrangerad resa till Tallinn för att hitta en livskamrat. Torsk på Tallinn är en dokumentär som fångar den manliga ensamheten i all sin anskrämliga nakenhet.


Originaltitel Torsk på Tallinn - En liten film om ensamhet
Alternativ titel Screwed in Tallinn
Regissör Tomas Alfredson
Manus Robert Gustafsson, Jonas Inde, Andres Lokko, Martin Luuk, Johan Rheborg, Henrik Schyffert
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Jonas Inde, Tomas Alfredson, Andres Lokko, Martin Luuk, Tõnu Kark, Birgit Lilienthal, Merle Palmiste, Karolina Palutko, Lena Söderblom, Tiina Tauraite, Tomas Almgren, David Good, Mattias Lindberg, Lars Norman, Stig Pettersson, Johan Tillenius, Anders Tullberg, Rune Wennberg, Tomas Zettergården
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22344
Filmnummer 2848

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Petar
”Torsk På Tallinn – En liten film om ensamhet” är en av det fyra kortfilmerna som Killinggänget tagit fram. Filmen handlar om ett gäng svenska män, som beger sig till Tallinn för att finna k...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av
En mycket tragisk men ändå väldigt rolig film om ensamheten i sin renaste form. Den känns djup och meningsfull och är en sådan film som sätter sig (och stannar.) Den lockar till både skratt oc...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2020-01-19
Höjer t 3a efter omtitt
Rai
2017-10-30
Den här filmen är ju så kul, tragiken finns i komiken, och kanske tvärtom också? men själva skådespeleriet går väl att diskutera. Tycker väl inte att någon ur Killinggänget är vidare bra skådisar. Nej inte ens Robert Gustavsson...
Starkbröl
2016-04-25
Jag blev förvånad: det här är faktiskt väldigt överskattat. Det är möjligt att det var epokgörande när det kom, men allt som finns i TpT finns otroligt bättre levererat i Fyra nyanser av brunt, som förstås är en senare prestation med större budget men som faktiskt ÄR ett mästerverk. Dessutom är den filmen gjord med en ömsinthet och ett djup som saknas i denna film, som för mig framstår som lite hånfull i sitt tilltal.
KyLLo
2016-02-09
Att jag skulle gå i gång på Stefan & Krister bara för att jag älskar Torsk på Tallinn är ett slag under bältet. Den här filmen och humorn rostar aldrig. Men så älskar jag skruvade vardagshistorier, starka personporträtt och överraskande komiska repliker som levereras med rätt tajming. Percy skulle förmodligen vara extremt irriterande i verkligheten, men är underhållande på film (särskilt när han inte kan ta kontrollen över en situation eller har fel). Stewie i Family Guy skulle nog upplevas som obehaglig i verkligheten, men har sin charm i tv-serien. Tarantino skämtar om världskrig och inbördeskrig. Charlie Chaplin driver med Hitler i Diktatorn. Rent generellt är det väl bra att man kan skämta om sånt som är tragiskt och eländigt. Och precis som med Sällskapsresan skämtas det mycket om hur vi svenskar kan vara och bete oss. Jag känner igen flera av personlighetsdragen i Torsk på Tallinn från personer i verkligheten. Skillnaden är att det ofta är allt annat än komiskt i verkligheten. Killinggänget plockar från verkligheten och skruvar till det. Hur många har inte råkat ut för ett oväntat stopp under en resa med allmänna färdmedel och en luddig förklaring eller att det drar ut mycket på tiden, en tjurig busschaufför, någon som blir en helt annan person när den dricker, någon som inte vågar säga ifrån, någon som skiter i resten av gruppen, någon som alltid vill göra rätt för sig och lära andra vad som är rätt? Bara för att ta några exempel.
Karina
2016-01-01
Har sina stunder och, tyvärr, sina icke stunder.
Krille80
2014-10-26
Detta är så roligt i sin sorgsenhet. Robert Gustafsson gör en jätteinsats. Väldigt roligt och väldigt känslofyllt i en annorlunda blandning. 3+
monochord
2014-10-12
Fruktansvärt deprimerande lyteskomik för folk som går igång på Stefan & Krister. Kan vara en av Sveriges mest överskattade filmer.
Grane
2014-09-25
Mörker så in i helvete, och jag älskar det!
LadyFlanders
2014-08-02
Fantastisk när den kom, men väldigt daterad idag.
stri70
2014-07-15
Killinggängets klart bästa film! Innehåller massor av klassiska figurer - och klassiska citat...
Visa äldre kommentarer »