Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Top Gun


Maverick är en skicklig jaktpilot. Vid ett möte med fientligt flyg, får hans routekompis panik. Maverick lyckas med nästan inget bränsle kvar hjälpa honom tillbaka till hangarfartyget. Routekompisen begär efteråt avsked och Maverick får dennes plats på Top Gun - en skola för de allra bästa av amerikanska flottans jaktpiloter. Detta blir upptakten till ett spännande äventyr med kärlek, humor och häftiga flygscener som gått till historien.


Originaltitel Top Gun
Regissör Tony Scott
Manus Jim Cash, Jack Epps Jr
Genre Drama, Action, 80-tal
Skådespelare Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, John Stockwell, Rick Rossovich, Barry Tubb, Tim Robbins, Meg Ryan, Whip Hubley, James Tolkan, Adrian Pasdar, Clarence Gilyard Jr
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17501
Filmnummer 968

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BarryHero
2022-09-29
Häftiga flygscener (även om det är svårt att hänga med) och ett tungt soundtrack höjer filmen till en trea. Överraskade mig att konflikten med Val Kilmers Ice Man inte var större och kärlekshistorien känns nästan lite malplacerad och krystad.
Björkman
2022-04-24
Över förväntan med såväl lite humor som drama och spänning. Dock ingen film som hamnar på favorithyllan eller som jag kommer se om mer än kanske någon enstaka gång.
OffTheGround
2021-10-04
En reklamfilm som lyckligtvis bjuder både på ögon- och örongodis som räddar trean. Tillsammans med Manhunter världens bästa soundtrack?
dudson
2021-03-15
Krigs-propaganda Satan! Fast själva filmen kör det gamla vanliga. Hjälten är kaxig/ Får tjejen/ Polaren dör p,g,a honom då/ Sviket-självförtroende/ Byggas upp moralen till plikt & fosterland. Sen givet en äro-rikt comeback/ Alla byggstenar... finns här. Men själva filmen är som en tidskapsel från förr." visst filmen är verkligen sevärd med Cruise i sin prime" + alla schyssta bataljer i luften, och en smått ostig kärleks-storyn o den gudomliga sound-tracket Yammi//
Rai
2020-11-17
Ingen speciell film! Medelmåttig med tråkiga Tom Cruise...
svältaren
2020-09-26
Larvig handling, smöriga ballader, flaggviftande, dödstråkiga flygscener där man omöjligt kan förstå planens positioner (än mindre bry sig) och en odrägligt självgod Tom Cruise som spelar samma roll som Eddie Murphy i Snuten i Hollywood - han som skiter i alla regler men aldrig får sparken eftersom han är så himla begåvad. Till skillnad från exempelvis Karate Kid och Tillbaka till framtiden tycker jag inte att Top Gun alls förtjänar sin status som en av åttiotalets stora underhållningsfilmer.
pelikan
2020-08-04
Egentligen usel, men 14-åringen i mig får behålla 3:an.
Norpan0
2020-07-18
Jätteirriterande att man inte kan se när man betygsatte filmen. Minns inte när jag såg Top gun senast, men minst 15 år sedan, kanske 20. Jag ÄLSKADE filmen när den kom. Jag var 13. Nu när jag analyserar den: många närbilder. Mycket solnedgångsljus. Massa musik, som det var på 80-talet. Snyggt filmad och klippt. Typisk 80-talsfilm, men ändå inte SÅ daterad. Bra, om än klyschig ibland.
sodomiten
2020-07-11
Det här måste vara den tråkigaste "storfilmen" som någonsin gjorts. Man får inget begrepp om vad som händer uppe i luften och handlingen nere på marken är tramsigt. Tydligen ska det även komma en uppföljare. Varför det undrar jag..
Nalleman
2018-06-26
Det som räddar denna film fylld av klyschor är musiken.
Visa äldre kommentarer »