2.6
2.6
Top Five
Komikern Andre Allens möte med journalisten Chelsea Brown tvingar honom att konfrontera sin karriär och det förflutna han lämnat bakom sig.
Originaltitel | Top Five |
Regissör | Chris Rock |
Manus | Chris Rock |
Genre | Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Chris Rock, Rosario Dawson, Gabrielle Union, J B Smoove, Romany Malco, Cedric the Entertainer, Anders Holm, Kevin Hart, Leslie Jones, Sherri Shepherd, Tracy Morgan, Karlie Redd, Hayley Marie Norman, Ben Vereen, Luis Guzmán, Adam Sandler, Whoopi Goldberg |
Bra film! Rolig och bra, lite snygg också. Om du har bra humor, se filmen om den kommer i din väg. 3+
Som helhet knappast någon fullträff, men den fungerar ändå någorlunda på flera olika plan, och det lyfter den klart över vad genren brukar erbjuda. Formen känns onekligen igen, men det är trots allt både roligare och intressantare än vad man är van vid. Känslan är förvisso att Chris Rock hade ambitionen att det skulle bli ännu intressantare än vad det blev, men det faktum att han försöker utan att för den sakens skull tappa bort humorn efter vägen är trots allt positivt i sig. Personkemin mellan honom och Rosario Dawson fungerar dessutom bra. Värre är det med delhistorien med Gabrielle Union, den känns bara billig. Men trots en känsla av att det fanns något ännu bättre inom räckhåll, så är det här, hur man än vrider och vänder på det, en trevlig rom-com. Så en svag trea ska den iaf kunna få
Chris Rock är ju något på spåren här. En bra regissör hade gjort en bra film av ingredienserna. Som det är nu sitter scenerna inte riktigt ihop med varandra.
Offrade en halvtimme på den här smörjan innan jag stängde av. Gapigt, tramsigt, flamsigt, humorbefriat, hjärndött och jobbigt.
Helt ok, svag trea....
En rolig scen fick jag det till.
Top five scenerna var sjukt nice. Skulle satsat mer på den dynamik som kom fram i de scenerna. Då hade betyget blivit högre och filmen hade inte känts som en standardiserad hollywood-romcom.
Varför trodde jag att det här skulle vara bra?
Jäkligt underhållande satir.