Tommy

Ken Russells version av The Whos rockopera om en döv, stum och blind pojke som utvecklar en särskild förmåga att spela flipper. Under sin mors och sin styvfars påverkan blir han berömd och dyrkad, men hans nästan messias-status blir även början på hans undergång.

Originaltitel Tommy
Regissör Ken Russell
Manus Ken Russell, Pete Townshend
Genre Drama, Musikal, Fantasy, 70-tal
Skådespelare Oliver Reed, Ann-Margret, Roger Daltrey, Elton John, Eric Clapton, Tina Turner, Keith Moon, Paul Nicholas, Jack Nicholson, Robert Powell, Arthur Brown, Victoria Russell, Ben Aris, Barry Winch, Pete Townshend, John Entwistle, Mary Hollans, Gary Rich

Skapad 2019-12-05 av Stygga-Vargen
Albumet Tommy av The Who från 1969 har sin givna plats på listan över de bästa albumen någonsin och år 1975 kom filmen med samma namn där The Who medverkar tillsammans med bland andra Tina Turn...   Läs mer »

Starkbröl
2022-02-11
Tramsig konstfilm men musiken är ju legendarisk. Fast det ger mer att bara lyssna på originalskivan.
2018-06-14
Har precis sett om filmen nu och måste faktiskt höja betyget från 4 till 5. Både filmen och storyn är faktiskt betydligt bättre än jag mindes.
2016-09-24
Musiken är riktigt bra och skådespelarna gör bra ifrån sig. Själva storyn är väl inte mycket att hänga i granen men det är inte hela världen.
Kayuzuzu
2016-08-29
Några snygga scener och man märker att de ansträngt sig, men av någon anledning gillar jag inte filmen. Den är för osammanhängande och pretentiös i mina ögon. Och har åldrats dåligt. Jag gillade Tina Turner och Elton John bäst.
bubblo
2015-09-03
Tycker soundtracket är bättre än originallåtarna, men Tommy som berättelse känns ju mer som nåt en högstadiekille skrivit ihop för att verka djupt.
Erinaceus
2015-08-31
Något försök till samhällskritik kanske man kan skönja, men på det stora hela rätt så meningslös film. Musiken är ju i princip bra, men jag föredrar nog att höra dom spelade av The Who själva, med Daltrey själv som sångare.
Taandborste
2014-07-28
Pinball Wizard med Elton John var pure magic
Sznax
2012-12-27
Ganska meningslös historia utan drag någonstans. Musiken och sångerna är aldrig någon tillgång, The Who passar bäst i små doser. Russells vanliga galenskaper får mycket utryme men är av sämre kvalitet än de brukar vara. Det går att se på filmen, manuset är extremt oberäkneligt och en stor tillgång. Betyg 4.6
Gigi1943
2012-12-02
Ber om ursäkt ifall jag betygsätter och kommenterar fel filmmusical "Tommy" för detta var då det värsta huvudvärksstartande jag sett på TV, Efter en halvtimme började jag må illa och även få lite känning av yrsel. Borde kanske ha sett den med ljudet avstängt. Gräla på mig om ni vill, men detta klarade jag bara inte av!
Kurt-Opeth
2012-07-06
Fullkomligt mord på de klassiska The Who-låtarna. Skrattretande sånginsatser. Lyssna på albumet istället: http://www.youtube.com/watch?v=Fv87COZn_Dk Filmen är skit i övrigt också. Obegripligt att det är samma regissör som gjorde den smått klassiska The Devils 1971.