3.4

Tom at the Farm

Den unge reklamaren Tom reser från Montreal till landsbygden för att gå på sin döde älskares begravning. Väl där upptäcker han till sin förvåning att ingen vet vem han är, eller att han hade en nära relation till den avlidne.

Originaltitel Tom à la ferme
Regissör Xavier Dolan
Manus Xavier Dolan
Genre Thriller, Drama, 2010-tal
Skådespelare Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy, Evelyne Brochu, Manuel Tadros, Jacques Lavallée, Anne Caron, Caleb Landry Jones

DOKAN
2022-12-30
Riktigt, riktigt otäckt av begåvade unge mannen Dolan. Jämförs med Hitchcock men det finns mer psykologisk skärpa hos Dolan , gamle Hitch var allt ganska ytlig. Fantastiskt skådespel på alla håll och faan vad sexig Dolan är!
Dream
2018-03-27
Ingen tvekan om att det finns tydliga Hitchcock paralleller, i alla fall dem tidigaste film-nior verken på 30 - talet innan han blev riktigt känd går att jämföra med denna. Här finns en Obehaglig kusligt tryckande stämning, men precis som med Hitchcocks tidigaste filmer så saknas det lilla extra. Betyg 3.
Kirikou
2018-03-26
Intressant stämningmässigt men slutet är väldigt otillfredställande.
2017-12-15
En väldigt stämningsfull och laddad psykologisk thriller som verkligen tar väl vara på miljöerna. Både Dolan och framför allt Cardinal är bra i sina roller, och de får relationen deras karaktärer emellan att kännas mer intressant än vad den nog var på pappret. För jag tycker att filmen gör lite väl uppenbara val ibland, samtidigt som det stundtals är svårt att köpa karaktärernas ageranden. Men jag var ändå hela tiden intresserad av hur det skulle gå för dem, och vart det här egentligen skulle ta vägen. Lite mer tid till att fila på manuset hade nog kunnat höja det här ytterligare några snäpp, men regin är imponerande för en så ung herre, antar att man borde se mer av hans verk
Kayuzuzu
2017-05-29
Som en riktig gammal Hitchcockfilm. Älskade den!
Roswall
2017-04-03
Jag har nog svårt för Dolan, tolkar honom som prentatiös.
mammene
2016-04-22
Nja, det får bli en svag trea. Gillar den frusna miljön som också kan beskriva människorna och den makt som utövades, skrämmande. Obehaglig spänning som låg som ett täcke över det hela, men också en erotisk. En film med vändningar och man visste inte riktigt vilken väg den skulle gå, och lite funderingar efteråt. Jag tyckte huvudrollskillen Xavier Dolan spelade trovärdigt och bra.
Memmem
2016-04-17
Otäckt och meningslöst drama! Denna film rekommenderar jag inte till någon att se. Den börjar rätt intressant, men regissören kan inte fortsätta filmen på ett bra sätt. Filmen innehåller mängder med meningslöst våld. En frånvarande son omkommer i en olycka. På begravningen kommer inte hans flickvän, som den omkomnes mamma trodde, däremot en ung man. Lite stelt och slarvigt spelat av samtliga. Bilder från gården och spänningsskapande musik. Betyg: 1½
Hypostas
2016-03-22
Den här filmen kändes väldigt artificiell och Xavier Dolan är kass i huvudrollen.
hairofthedog
2015-05-01