Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Tokyo Twilight


Akiko är en ung, ogift kvinna som lever tillsammans med sin far. En dag flyttar hennes äldre syster och hennes lille son hem till familjen på grund av äktenskapliga problem. Faster letar en lämplig giftaspartner åt Akiko, men hon själv har redan ett hemligt förhållande med en ung man. Akiko får svårt att leva upp till familjeförväntningarna. Och vad hände egentligen med hennes mor, som försvann ur hennes liv som mycket liten?


Originaltitel Tôkyô boshoku
Alternativ titel Twilight in Tokyo
Regissör Yasujiro Ozu
Manus Kôgo Noda, Yasujiro Ozu
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Kamatari Fujiwara, Chishû Ryû, Sô Yamamura, Isuzu Yamada, Setsuko Hara, Nobuo Nakamura, Haruko Sugimura, Ineko Arima, Teiji Takahashi, Kinzo Shin, Masami Taura
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 87
Filmnummer 32131

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-09-17
Ibland segar det en aning, men så drar Ozu in mig i filmen igen med några magiska minuter. Lite för ojämnt för att jag ska kunna sätta en femma, men slutet är ju bland det bästa jag sett!
CarloMarx
2013-12-05
Vet inte om jag någonsin blivit så ihålig av en film förut. Och vet inte om det tagit så lång tid att komma över en film som det tog att komma över den här filmen. Den biter sig fast, och sen sitter den där.. och det får man leva med. Tack Ozu för att du fanns, typ.
Tonti
2008-05-06
Särskilt trevligt förstår jag inte hur man kan tycka detta mästerverk är, snarare är det en fruktansvärd och oerhört tragisk film. Som vanligt engagerar och berör Ozu mig på ett sätt som få andra lyckas med.
Unleashed747
2007-12-15
Ännu en trevlig film av Ozu! Fint skådespel och trevliga scener på mah jong-baren.
goeran
2006-08-26
Ännu ett mästerverk att den store skildraren av japanskt vardagsliv; Yasujiro Ozu. Tokyo boshoku är betydligt mörkare (både bildlikt och bokstavligt) än övriga filmer som jag sett av Ozu; men den är trots det ytterst njutbar.