Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Tjuvheder


När Minna förlorar sin lägenhet ser hon ingen annan utväg än att lura pengar av en langare. När hon flyr träffar hon Katja som tar med henne till en illegal bosättning.


Originaltitel Tjuvheder
Alternativ titel Drifters
Regissör Peter Grönlund
Manus Peter Grönlund
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Malin Levanon, Lo Kauppi, Tomasz Neuman, Jan Mattsson, Niklas Björklund, Nadya Sundberg Solander, Kicki Ferdinandsson, Kalled Mustonen, Jan Wallin, Peter Viitanen, Harry Friedländer, Ulf Stenberg, Harriet Wikström, Ulrika Jansson, Alfons Holmberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 969
Filmnummer 118135

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JEngman
2021-09-11
Hade ljudet varit så bra att man hört vad som sas, hade det nog blivit en fyra. Men så var det ju inte.
F-M-J
2021-07-17
Med egna erfarenheter i bagaget blir jag oerhört imponerad av hur väl filmen skildrar en verklighet som väldigt många är isolerade ifrån och egentligen inte känner till mer än på ytan. Stark fyra. Skådespelet är enormt bra. Hatten av.
RustyFilm
2020-11-05
Peter Grönlund (regi och manus) flyttar oss till de trasigas värld. En värld han kan genom tidigare jobb hos Stockholms stadsmission. Och det är väl därför allt känns så trovärdigt autentiskt, detta trots att det är fiction. Filmens ”röda tråd” är den plötsligt påkomna vänskapen mellan den drogmissbrukande knarklangaren Minna (Malin Levanon) och den supande före detta undersköterskan Katja (Lo Kauppi), en vänskap som växer. Minna och Katja spelas av hyfsat etablerade skådespelerskor men i övrigt finns flera rena amatörer i ensemblen (folk från sådana miljöer som skildras i filmen). Grönlund har verkligen lyckats med castingen och den största fullträffen är Christer (Jan Mattson). Jan har flerårig erfarenhet av livet som narkoman i de trasigas värd, ingen smink behövs i detta ansikte, en naturbegåvning helt enkelt (helt utan tidigare erfarenhet av skådisyrket). Miljön i filmen är ett skitigt Stockholm (Sergelplattan, husvagnsläger, härbärgen, tunnelbanan osv.). Allt otroligt verklighetstroligt det känns som en dokumentär.
Albion
2020-09-22
En film som ger en käftsmäll från början och som sedan sitter i hela filmen. En stark inblick i misären och skiten som man aldrig kommer i kontakt med, som för somliga är vardag. Betyget blir en 4;a
finkan
2020-09-11
Sett den för andra ggn nu, helt klart värd fyran
dudson
2020-07-24
Verkligen en top-notch Svensk gutter rulle med kanon skådisar som berör med känsla/dramaturgi. 2ndra gången jag ser denna. Lika stark nu som senast.
LacombeLucien
2019-11-26
En av de bästa svenska moderna filmer tillsammans med miniserien Lasermannen.
Haenskii
2019-08-25
Är så kluven inför denna film men det blir en stark trea. Malin Levanon är bra men inte så bra som jag trodde. Manuset är bra men även där, inte lika bra som jag trodde. Det något i den här filmen som inte klickar hos mig. Det känns som något jag sett innan, inga överraskningar direkt. Kan inte direkt hitta något dåligt med den heller så en trea får det bli.
Gordyal
2018-11-25
Skyhög trovärdighet och ett superbt porträtt av samhällets absoluta bottenskikt. Välgjort på alla sätt och vis. Mer dramatik och dynamik hade förmodligen gjort det hela roligare att se, men då hade även realismen naggats i kanten. Stark trea, nästan en fyra. (9+/15)
Rai
2018-11-04
Nja... så där
Visa äldre kommentarer »