Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Tjejen som gjorde lumpen


Judy är lika söt som bortskämd. Men hon har otur när det gäller äktenskap. Hennes andre make dör i hennes armar på självaste bröllopsnatten. Judy får ett infall och tar värvning i armén, vilket visar sig vara lite mer krävande än hon räknat med.


Originaltitel Private Benjamin
Regissör Howard Zieff
Manus Charles Shyer, Nancy Meyers, Harvey Miller
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Goldie Hawn, Eileen Brennan, Armand Assante, Robert Webber, Sam Wanamaker, Barbara Barrie, Mary Kay Place, Harry Dean Stanton, Albert Brooks, Hal Williams, P J Soles, Craig T Nelson, Toni Kalem, Damita Jo Freeman, Alston Ahern, Gretchen Wyler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4762
Filmnummer 2522

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2024-03-11
Helt okej.
Zebulonm
2024-03-11
Helt okej.
Bumbi78
2023-05-10
Att se den här först nu kan väl aldrig vara till en fördel? Hawn är såklart så söt som alltid och militärkomedin känns väldigt standard och lite uttjatad. Charmigt och rätt oförargligt även om filmen drastiskt byter ton under sista tredjedelen.
Starkbröl
2023-04-05
Till en början en hånfull fjantkomedi om amerikanska armén, reproducerar liknande åsikter som andra komedier av denna typ från denna tid. Efter ungefär halva filmen är idéerna för detta slut och en trist romantisk dramahistoria ersätter. Totalt ointressant film och den judiska humorn som ibland visar sig är alldeles för sällsynt och trött. Nominerad till tre oscars, bl.a. bästa kvinnliga huvudroll, vilket väl visar att utmärkelsen var helt irrelevant, eller köpt, redan 1980.
Rai
2018-03-11
Inte så rolig!!
Raggarn
2016-04-13
Hade faktiskt aldrig sett denna tidigare. Första halvan i armen är väl helt okey och charmig. Sen byter man film och placeras i Paris och filmen fullständigt rasar. Trodde väl ändå någonstans att man skulle ta sista halmstrået och bjuda på en tillfredställande slutscen, men nej! Hur tänkte dom här?
Tatty
2016-02-21
Bra film och gillar Goldie Hawn.
92axha10
2016-02-20
Inte min typ av film. Antar jag inte tillhör målgruppen heller men för mig var den alldeles för tråkig och ogenomtänkt.
chimandra
2015-11-17
Tycker filmen är rätt kul och charmig. Såg den nyss för andra gången och tyckte om det mesta utom slutet där jag tycker det hade varit ett bättre slut om slutet hade varit att hon återgått till armen igen. Goldie Hawn levererar alltid i komedier och det är sällan jag blir besviken. Så är hon nästan lika snygg idag som då 1980. Bra jobbat, Goldie!
Natosh
2013-12-30
Varför slutar inte filmen med att hon slutar lumpen? Det blir två filmer av det hela varav jag är småroad av den första lättsamma delen om malplacerad lumpentjej. Men sen är det plötsligt slut på myset och så handlar det plötsligt om elak skitstövel som kuvar kvinna-ska hon bryta sig loss i tid? Obehagligt och förvirrande. Känner mig fortfarande osäker på om jag lyckats blanda ihop två goldie hawn filmer, men nä! Eller...?
Visa äldre kommentarer »