Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Titanic


Den 10 April 1912 stävar Titanic ut från hamnen i Southampton på sin jungfruresa. I första klass, med lyxrestauranger, swimmingpool och promenadstråk, bor 17-åriga Rose i en skyddad värld, styrd av stränga moralregler och familjens förväntningar. I sällskapet finns också hennes förmögne fästman, ansedd som ett utmärkt parti för en societetsflicka. I tredje klass, långt under däck, ligger Jack på sin brits och drömmer om det stora äventyret. De kommer från skilda världar men deras hemliga passion är gränslös.


Originaltitel Titanic
Regissör James Cameron
Manus James Cameron
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bill Paxton, Gloria Stuart, Suzy Amis, David Warner, Bernard Hill, Victor Garber, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Jason Barry, Ewan Stewart, Jonathan Phillips, Ioan Gruffudd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 40133
Filmnummer 237

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av m86
Den 14 April 1912 kolliderade fartyget Titanic mot ett stort isberg, och dess jungfruresa blev därmed även dess sista. Över 1000 människor dog varav de flesta var fattiga och bodde längst ner bla...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av zag
Detta är en mycket seg och tragisk historia. Tragisk på grund av att den visats på bio och kostat onödigt mycket pengar. Den handlar, som förmodligen alla vet innan man ser den, om en båt som sk...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av connya
Ordet \"överskattad\" är nog världens svåraste att sätta en benämning på. Alla världens filmer som hypas eller får skyhöga betyg är överskattade - sett från någon annans synvinkel. Titan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av ThePatient
En kärlekshistoria. En man och en kvinna i centrum, varken mer eller mindre. Konceptet är välanvänt, lyckas ibland och... ja, gör något annat ibland. Att kärlekshistorien utspelas i en klassisk...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Filmguru
Lägg ihop James Cameron med James Horner och du får ett mästerverk. Regissören James Cameron (Dark Angel, Terminator 2, Aliens) har med hjälp av en otröstlig tragedi skapat en av världens bäst...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av Stygga-Vargen
År 1997 kom inte bara en av 90-talets bästa filmer, utan även en av tidernas bästa filmer - Titanic. Visst gjorde man en del tabbar och visst tog man väl med ett och annat faktafel men i min meni...   Läs mer »

Kommentarer


Jonkenstein
2021-12-02
Mycket välspelad och påkostad film. Bra handling som visar hur det var ombord den korta tid Titanic flöt.
svältaren
2021-10-23
Smörigt som tusan, och Céline Dions ledmotiv är verkligen outhärdligt, men trots detta måste jag tillstå att både historien och utförandet är väldigt ... medryckande.
quelnightmare
2021-06-11
Storlek av alla slag spelade roll för James Camerons storsäljare Titanic, vars storlek på alla sätt aldrig tidigare hade skådats.
okidoki
2019-08-02
Så här en tolv år senare är jag inte lika imponerad. Många fina scener men för romantisk.
RustyFilm
2018-10-21
Såg nyss om filmen, det var 15 år sen sist. Den snyggt berättade 20-åriga Titanic filmen har verkligen inte åldrats, tvärtom jag tyckte bättre om den idag än då. Jag tycker om den inledande (och långa) prologen och rent tekniskt är filmen oklanderlig. Bra film helt enkelt. Jag höjer betyget ett snäpp. James Camerons visuella och känsloladdade mästerverk vann 11 Oscars när det begavs sig (välförtjänt).
LizzyElisabeth
2018-03-11
Har börjat se och sett vissa delar ur filmen, vill se men vet inte om jag klarar. Hade anhöriga på Estonia och filmen har blivit känslig för miig...
Henkepedia
2017-12-31
Till viss del en fin gjord film men tyvärr så är det mesta tråkigt...
Zingostar
2017-10-24
Väldigt lite att skriva förutom att detta är en klassiker och i mitt tycke en av tidernas bästa filmer. Bra story, otroligt bra kemi mellan DICaprio och Winslet. Av namnet på filmen så borde alla veta slutet, otroligt mycket känslor inget öga torrt. Har du inte sett den, se den.
Rai
2017-09-29
Är riktigt svårt att ge Titanic ett rättvist betyg. Ska man ge ett högt betyg bara för att det är Titanic? Eller faktisk att det är en bra film? Det är ju en otrolig händelse ur ett historisk perspektiv, men som film blir jag mer osäker. Självklart luktar det Hollywood på lång väg, fattig pojke möter rik flicka och så börja alla problem i med just detta. Det blir sentimentalt dravel och lite "kladdigt". Visst skådespeleriet är bra, mycket bra, så som film trots en perfekt film med alla specialeffekter, skådespeleri kan jag inte annat göra än att ge Titanic en 3:a, men jag kan förstå de som gillar romantiska filmer ger denna film fullpott...
Stygga-Vargen
2016-10-27
En av 90-talets bästa filmer, alla kategorier!
Visa äldre kommentarer »