Titanic

Ombord på Titanic fanns passagerare från flera olika samhällsskikt. Här berättas det om deras historia genom tillbakablickar, som även ger en spännande inblick hur världen såg ut i början av förra seklet. De förmögna brittiska och amerikanska passagerarna har inledningsvis ett mer än behagligt liv ombord. Men snart överskuggas dock allt av ett annalkande isberg och den kaotiska rusningen efter livbåtar.

Originaltitel Titanic
Regissör Jon Jones
Manus Julian Fellowes
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Linus Roache, Steven Waddington, James Wilby, Peter McDonald (I), Lee Ross, Toby Jones, Ruth Bradley, Perdita Weeks, Lyndsey Marshal, Geraldine Somerville, Dragos Bucur, Noah Reid, Glen Blackhall, Ben Bishop

Bokföringsprogrammet Mineko

2024-08-24
Rätt okej ändå...
2020-01-26
Det verkade lite lovande efter första avsnittet av den här miniserien. Det kändes som att de ville göra någonting hyfsat seriöst med människor som pratar och beter sig på ett sätt som de rimligen skulle göra vid den här tiden. Men det går tyvärr nedåt från där. Jag stör mig på den upphackade kronologin, och jag får anta att det är miniserie-formatet som är boven här. De tyckte antagligen att dramatiken måste slå till redan i första avsnittet, annars kommer folk inte kolla vidare. Resultatet blir att det bara står och stampar när man får följa samma händelseförlopp i två avsnitt till. Det vi får i form av ny information om karaktärerna är inte alls tillräckligt intressant för att väga upp för detta. Mycket mer än trubbigt utmejslade stereotyper blir de aldrig. På det tekniska planet är man bättre på att återskapa det lilla än det stora, vilket väl har med budgeten att göra, och det är jag ändå okej med. Man lyckas också ganska bra med att skapa en känsla för livet ombord, med mycket fokus på de olika klassindelningarna. En ganska stark tvåa landar det på. Se hellre A Night To Remember, den försöker göra något liknande och gör det betydligt bättre
Gyllenbock
2013-05-29
Intressant med skildringarna av de olika samhällsklasserna, även hyfsad i övrigt. Vissa delar av dialogen var sisådär för att vara ärlig. I det stora sevärt utan att vara något man minns till den dagen man ska multna i jord.
Florian1978
2013-01-11
Jodå! Den är bra och har en intressant och ny ansats i och med att dela in händelsen efter olika samhällsgrupper. Men problemet är att de försöker att få med lite för många personer, man tappar sammanhanget. En klar 4:a!
patrasket
2012-09-16
Oj vad onödig den känns. FIlmen är redan ett mästerverk och den här knappast i närheten.
Netza
2012-08-27
Bra, men gillade inte okronologin.

2012-07-04
Lång ifrån lika bra som Camerons film från 1997. Denna miniserie är fylld av utfyllnadsdialog och blir snabbt ganska segdragen och trist. 3 av 10.
fredrikj
2012-05-13
Synnerligen platta och enkelspåriga karaktärer med lökig såpdialog utan trovärdighet. Om poängen är eskapism, så varför göra en film om en tragedi?
dvdjonte
2012-04-23