Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Timeline


I hjärtat av den vackra och historiska Dordogne Valley i Frankrike jobbar ett team av arkeologstudenter och deras professor med utgrävningar vid platsen för en ruin efter ett gammalt slott. För professor Edward Johnston är projektet hans livs dröm. En dag är Johnston spårlöst försvunnen. Det visar sig att han fått kontakt med ett företag vars grundare skapat en tidsmaskin. Plötsligt reser Johnston 600 år bakåt i tiden och nu är det upp till hans team att försöka få tillbaka honom till nutiden.


Originaltitel Timeline
Alternativ titel Aikamatka
Regissör Richard Donner
Manus Jeff Maguire, George Nolfi
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler, Billy Connolly, David Thewlis, Anna Friel, Neal McDonough, Matt Craven, Ethan Embry, Michael Sheen, Lambert Wilson, Marton Csokas, Rossif Sutherland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2520
Filmnummer 17013

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Synd att en så spektakulär film ska ha en så tunn handling och halvbra skådisar vilket är en enorm skillnad i jämförelse med boken av Michael Crichtons Timeline är baserat på. Men specialeffe...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2019-12-07
Det börjar hafsigt, och blir inte direkt bättre med tiden. Det märks att de inte har en aning om hur de ska lyckas skicka tillbaka karaktärerna i tiden med någon form av acceptabel trovärdighet, så de hastar bara förbi den delen så fort de kan. Att se ett gäng nutidsmänniskor springa runt i medeltidsmiljöer är inte direkt något nytt heller, och här har man på sin höjd någon enstaka kul idé på det temat. Skådisarna känns dessutom felcastade överlag, och när karaktärerna beter sig genomgående ologiskt, så är det svårt att bry sig om dem. Filmen verkar även ha en högre budget än vad den ser ut att ha, så det känns ju inte som välanvända pengar direkt. Dugligt tidsfördriv på sin höjd
larsen1976
2018-05-02
Tydligen hade jag glömt bort att jag hade sett denna innan. Dessvärre var den lika dålig då som nu. En snudd på en etta. Men den får ändå en tvåa då den hade några spännande "moments".
vonadel
2018-03-17
Gillar oftast tidsrese-filmer. Brukar innebära spännande intriger och förvecklingar. Visste inte att den baserades på en bok av Chrichton när jag började kolla. Förstår att den är ganska mycket bättre än filmen. Den ger tydligen svar på en hel del obesvarade frågor som finns i filmen. Trots detta tycker jag den var ganska underhållande. Kan vara för att jag just inte har läst boken, för då hade man nog retat sig mer på filmen. 6/10

2016-10-29
Denne var enda bedre enn jeg husket. -4.
Bumbi78
2015-08-12
Ett orättvist utskällt äventyr som visst funkar fint att slötitta på. Första halvan är bäst, sen blir lite för mycket "Braveheart" för min del med slag och orimliga mängder eld.
JonteW
2015-06-06
Richard Donner pissar på en fin budget. Denna film resulterade i att Michael Crichton kapade rättigheterna till framtida filmatiseringar av hans böcker, med Spielberg som undantag förstås. Oengagerat rakt igenom.
Krille80
2014-11-15
Denna film kan tydligen inte bestämma sig utan hamnar då istället i en dålig balans mellan ett äventyr som även barn kan vara med på och rätt grova mordscener. Hade man koncentrerat sig på att göra den rakt igenom mörkare så det varit till filmens fördel. Detta kändes väldigt b-filmsaktigt och skådisarna imponerar inte.
Starlette
2014-02-02
Tyvärr. Den låter spännande och bra, men det är bara en B-film. Allt känns ihopkastat, oengagerat och ointressant.
need_sleep
2013-12-29
Även om tidsmaskiner i grunden är ologiskt, så tycker jag dom bör väva ihop storyn på ett logiskt sätt. När man säger emot sig själv i handlingen blir det bara för mycket. Trots flera halvkända skådisar så tar det sig inte men filmen klarar en 2:a för det är ändå hyfsat gjort.
filmfreak1
2013-12-06
Filmen hämtar sig aldrig, efter den horribla inledningen.
Visa äldre kommentarer »