nya casino utan svensk licens

Time Regained

På sin dödsbädd minns Marcel Proust sin barndom, sin ungdom och sina kärleksaffärer och hur det stora kriget omkullkastade ett sätt att leva. Minnena kommer utan synbar kronologisk ordning och filmen rör sig fram och tillbaka i tiden. Filmen bygger på den sista volymen i Prousts stora verk och anses som det hittills mest ambitiösa försöket att översätta Prousts litteratur till film.

Filminfo

Originaltitel Le Temps retrouvé
Alternativ titel Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust
Regissör Raoul Ruíz
Manus Raoul Ruiz, Gilles Taurand
Skådespelare John Malkovich, Emmanuelle Beart, Vincent Perez, Catherine Deneuve, Marcello Mazzarella, Chiara Mastroianni, Christian Vadim, Melvil Poupaud, Ingrid Caven, Alain Robbe-Grillet, Elsa Zylberstein, Arielle Dombasle, Mathilde Seigner, Marie-France Pisier

Ful_fisk
2022-05-30
Inledningsvis var jag rätt hänförd. Sanslöst läcker visuell stil, med flytande scenografi och allt! Sedan hängde jag inte med ett skvatt. Hade problem med textningen genom hela filmen, men jag tror filmen hade varit i stort sett lika virrig i alla fall. Jag uppskattade filmen i alla fall, och blev mycket imponerad. Men det hade varit skönt att känna att jag hade orkat se hela filmen på ett bräde, och aldrig titta på klockan. Så var nu knappast fallet.
#54
2014-02-06
En röd tråd hade inte skadat.
Sznax
2012-06-18
En väldigt svår film att betygsätta. Den är oerhört vacker att se på och iscensättningen är det inget fel på alls. Miljöerna bedårande och ett lugnt vackert tempo som löper genom hela filmen. Den andra sidan av filmen är att den tyngs ner av dialog som är för mycket ett försök att vara viktig (eftersom jag inte läst Proust så vet jag inte hur nära hans skrivsätt den ligger) och dessutom är filmen faktiskt oerhört tråkig emellanåt. Skådespelarna får inget utrymme alls. Betyg 5.8
DanielMott
2008-10-09
Jag ska motvilligt erkänna att jag inte läst Proust vilket gör att jag förmodligen inte kan uppskatta filmen lika mycket, men en stabil trea delar jag villigt ut i vilket fall som helst.
MutantKnut
2008-06-28
ett bra försök till att filmatisera proust... när marcel skriver en mening kan han befinna sig både i nutid, dåtid och det förflutna. det lyckas de med bra i filmen. Raoul Ruiz har även lyckats skapa några mycket trevliga bilder. dessvärre är filmen inte tillräckligt intressant. och för lång. en trea blir!
rymdisk
2008-06-12
Alldeles för ansträngande för min stackars hjärna. Kanske fel plats och tid.
Andravåningen
2008-05-15
Att filmatisera sjunde delen av På spaning är inte förståndigare än att ge ut sjunde delen utan att de tidigare getts ut. På 2 1/2 timme måste nästan rätt känsla hinna infinna sig, men det kunde ha gjorts bättre.

2008-03-01
Snygg film, men en aning för lång och stundtals riktigt seg.
deneb
2007-07-03
Om man ska filmatisera romanserien överhuvudtaget så är det här nog så bra det kan bli. Vacker, speciell och lite knäpp!
Mysharry
2004-09-14
En otroligt vacker film! Fantastiska bilder och en makalös historia! Men jag kan förstå att man kan tycka den är lite tråkig. Längden hindrar den från att bli en femma. Två timmar hade räckt. -Se den, och se den på bio!