3.4

Tillsammans är man mindre ensam

Feel-good film baserad på bok med samma namn. Berättelsen om fyra personer som förs samman under samma tak. Den hårt jobbande städerskan, den stammande drömmaren och macho-killen som tar hand som sin gamla farmor.

Originaltitel Ensemble, c'est tout
Alternativ titel Tillsammans är man mindre ensam, Hunting and Gathering
Regissör Claude Berri
Manus Claude Berri
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Audrey Tautou, Guillaume Canet, Laurent Stocker, Françoise Bertin, Hélène Surgère, Alain Sachs, Firmine Richard, Béatrice Michel, Kahena Saighi

Skapad 2019-11-10 av BeforeYouDie
Tillsammans är man mindre ensam är en filmatisering av Anna Gavaldas populära roman med samma namn, och är likt boken en romantisk berättelse utspelad i konstens Paris. Här träffar Camille, en ...   Läs mer »

annri9
2017-06-23
Ser här att många inte är så positiva till filmen. Dock är det en film som jag kan se om och om igen, av någon anledning. Jag bara älskar den. Temat är ju också så bra, ensamhet. En film att bara njuta av.
Adoniram
2015-09-17
Jag såg denna franska film textad på holländska, så jag KAN ha missat några subtila nyanser. I vilket fall känns det som man försöker slå mynt av en suverän bok och gör det slafsigt och utan större engagemang. Ack, så mycket bättre det kunde ha blivit.
RobinsTaste
2014-12-25
Småmysig, men kändes för sockersöt ibland. Lite som en moralisk saga om att se allt på den ljusa sidan, vilket jag oftast tycker blir lite för orealistiskt. Men ändå, halvt intressant film.
Bernhard99
2014-01-04
Audrey är fin, men en del vändningar går väl snabbt i filmen och blir inte så trovärdiga tycker jag
Taandborste
2013-06-29
Fin och otroligt mysig. Vill läsa boken nu!
a9davhar
2013-04-26
Svag trea trots (eller kanske på grund av) en fantastisk bok. Svårt att lära känna personerna på så kort tid... Hoppades på mer av foto och scener.. men, men... historien är fin, det är den.
Muhammed
2013-03-16
Fransk film brukar vara bra på socialrealism, så även denna gång.
Ailuj
2012-11-07
Fina skådespelarinsatser och en fantastisk historia, men vid sidan om boken faller filmen verkligen platt. Känns som om man försökt pressa in så mycket handling som möjligt och filmen känns nästan snabbspolad, så mycket av den fina stämningen går tyvärr förlorad.
Albion
2012-07-03
Det är lätt att bli förtjust i denna varma berättelse. Audrey är som klippt och skuren för huvudrollen. En riktigt varm och glad film helt enkelt. Betyget blir en klar 4;a
TantEva
2012-05-13
Hade jag inte läst boken så hade jag nog gett filmen högre betyg, men i skuggan av boken känns filmen lite platt.