Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Tillsammans


En film om människor som försöker att leva tillsammans. Ibland går det bra, ibland går det dåligt. Det handlar om kärlek och skilsmässa och familjelycka och familjeolycka och barn och vuxna och vänskap och sex och fotboll och...


Originaltitel Tillsammans
Regissör Lukas Moodysson
Manus Lukas Moodysson
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Lisa Lindgren, Michael Nyqvist, Anja Lundqvist, Sten Ljunggren, Shanti Roney, Cecilia Frode, Olle Sarri, Axel Zuber, Henrik Lundström, Jessica Liedberg, Gustaf Hammarsten, Sam Kessel, Emma Samuelsson, Ola Rapace, Lars Frode, Claes Hartelius
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20370
Filmnummer 501

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Luvi
Filmen Tillsammans handlar om ett kollektiv under 70-talet i Stockholm. Filmen är gjord av Lukas Moodysson (Lilja 4-ever, Fucking Åmål) och har ett gäng kända skådespelare med sig. Jag tyckte om...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2024-06-05
Omtitt inför 99. Här fick han till det, Moodysson. Fångat tidsandan så skickligt. Flera riktigt bra karaktär. Varm o berörande. Saknar Micke Nyqvist... 8/10
karlmats
2024-03-25
Efter att ha bott i ett matkollektiv i sex år efter att ha sett den här filmen första gången så blir det väl ett visst annat perspektiv på den här nu vid en omtitt. Michael Nyqvist är en bra balans till alla människor inuti kollektivet och jag gillar hur Moodyson bryr sig om att utveckla sina karaktärer. 10 år senare och det är fortfarande en varm och fin film men jag tar ner den ett snäpp till en stabil 3a då det tar ett tag innan den kommer igång. Framför allt blir det ju lite bättre stämning när de kastar ut de värsta idealisterna från kollektivet så det är väl en lärdom till livet kanske. --- 2014-02-12 Moodysson fortsätter visa att han är en av Sveriges helt klart mest intressanta och kompetenta regissörer. Rolig, varm, intressant och pratig film där det onekligen är en fröjd att få följa dessa hippies försöka kombinera sina egna invändningar mot världen med ett försök till ett någorlunda praktiskt liv. Nog har man sina funderingar på huruvida ett kollektivboende vore ett naturligt nästa steg i livet men det gäller ju att välja rätt människor. Här målas en färgsprakande palett upp och på nåt sätt blir man ju lite förtjust i de flesta av de här människorna. Värmen i det kollektiva är eftersträvansvärd trots alla små problem som kommer med den. En stark 3a och definitivt nåt att se om en dyster dag, har svårt att se att man inte skulle bli på bra humör igen av denna.
HerrNenne
2023-10-29
Höjer den här till fyra och det som var en lite rolig och mysig hippiefilm på gränsen till att driva med hela grejen ser jag nu som en fantastisk bild av den mänsklighet som finns inom varje människa.
Norpan0
2023-10-13
Omtitt 2023. Fan, vad rolig den är. Och bra. Slående. Vill nog höja till en 4:a.
RustyFilm
2022-10-06
Blev uppmärksammad på att jag missat att se den här Lukas Moodysson filmen när jag bläddrade igenom ”FriendsActivity” för nån vecka sen. Tur det, för det här var sevärt. Filmen är från år 2000 men handlar om 70-talet. Perspektivet till tiden är antagligen lika nu som då. Det är ett ganska så snällt raljerande med 70-talets kollektivboende. Moodysons miljö och detaljbeskrivning av tiden är mycket välfunnen men själva berättelsen tangerar ibland gränsen till ”töntig”. Den godhjärtade och godtrogne Görans (Gustaf Hammarsten) grötmonolog kan nog sammanfatta filmens inre väsen. Han menar: Livet är som en stor gröt. Torra och isolerade havregryn tillsammans gör en stor gröt som är varm, god och nyttig. Vill du ha en klick?
Nathalena
2022-07-30
Näh bara dravel
Nalleman
2018-01-03
Inte alls så bra som det sägs!
Rai
2017-09-29
Så här funkade kanske på 70-talet är lite för ung för denna tidsepok , men eftersom jag inte har någon relation till 70-talet blir det bara 3:a . Det jag gillar är att människor försökte slå sig ur samhället genom att försöka skapa sitt eget samhälle, som kanske inte alltid funkade...
Mortiis
2017-07-05
Höjning från fyra till femma efter omtitt. En av de bäst castade filmerna jag sett tror jag, varenda roll är fullständigt klockren.
malin93
2017-07-03
Äsch, jag drar till med en femma! Både en fin och rolig film och skön 70-talsstämning med riktigt bra musik och intressanta karaktärer. Får nästan lust att säga upp hyresrätten och flytta in i kollektiv, så bra var den!
Visa äldre kommentarer »