Till världens ände

En kärnvapenbestyckad satellit har råkat ut för ett tekniskt missöde. Ingen vet när den kommer störta på jorden. Claire färdas genom Frankrike och träffar Trevor McPhee - en mystisk främling som försvinner lika snabbt som han kommer. Claires sökande efter främlingen tar henne till världens ände.

Originaltitel Bis ans Ende der Welt
Alternativ titel Until the End of the World
Regissör Wim Wenders
Manus Wim Wenders, Peter Carey (I)
Genre Drama, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Sam Neill, William Hurt, Solveig Dommartin, Pietro Falcone, Enzo Turrin, Tom Waits, Max Von Sydow, Ernie Dingo, Jeanne Moreau, Chick Ortega, Eddy Mitchell, Adelle Lutz, Chishû Ryû

Barneyk
2018-09-13
Första 1½-2 timmarna så tänker jag ändå att det ändå är lite intressant, jag är lite nyfiken på var det ska ta vägen, det är en viss stämning som byggs upp på något sätt, jag gillar ofta musiken och berättarrösten funkar bra. Jag gillar också hur den skildrar en snar framtid på ett ganska bra sätt. Men efter 2 timmar och filmen fortfarande inte tagit vägen någonstans och det inte hänt någonting så rinner mitt tålamod ut. Jag borde inte sett 280 minuters versionen inser jag i efterhand...
bryngel
2013-03-21
Förfärligt. Inte ens kombon Sydow Neill, Hurt i samma film hjälper. Trist, segt och, trist. Sa jag trist?
Gordyal
2012-01-24
Att ha skittråkigt i nittio minuter är verkligen skittråkigt. Att ha lika tråkigt i tre timmar är dubbelt så tråkigt. Tack gode Gud att min version inte var 280 minuter... (2+/15)
Balal
2011-11-13
fruktansvärd långsam och tråkiga.. snygga miljöer och det räddar den från 1
desithess
2011-08-10
Soundtracket är superbt, miljöerna, detaljerna gör det. Flummig obeskrivlig handling i bästa Wender-stil. wunderschööön!
winstons.
2010-03-21
äh, jag vet inte. snygga miljöer och lite stämning drar upp. och att den är lång :D men vad går den ut på egentligen? svag 3a
ceriol
2010-03-18
Vill gärna se denna, men 280 minuter? :S
Columbo
2010-01-23
Ojämn film men med fina stunder, sista halvan av filmen hämtar upp den flackiga början. Svårdefinierad handling som följer fixeringen i att förstå sig själv och oegoistisk kärlek till en annan människa. Typ :)
slitenskiten
2008-10-11
För mycket röra... blir sömnig. Varför slösa detta enorma soundtracket på denna filmen?
Zeylon
2008-01-31
Lite småseg när de hattar runt planeten. Tredje delen är vad som gör filmen i mångt och mycket tycker jag. Filosofiskt vackert och snyggt foto.