This Revolution
En självopererande reporter och filmare tvingas av nyhetsbolaget att söka sig ut på gatan bland demonstranter i USA för att få de bästa nyheterna. Han kommer i kontakt med människor som ändrar hans världsbild.

Originaltitel | This Revolution |
Regissör | Stephen Marshall |
Manus | Stephen Marshall |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, Krig, 2000-tal |
Skådespelare | Rosario Dawson, Nathan Crooker, Amy Redford, Brett DelBuono, Brendan Sexton III, Immortal Technique, Robert Bella, Cynthia Garrett, Ned Silverman |
Budskapet håller inte skutan flytande.
Är väl en bra tanke bakom men det känns som en john-bauer film.
Omöjlig att se hela, stängde av efter en halvtimme. Pinsam, räddas ej av sitt ämne.
Vänstervridet så det förslår, men det var ändå en bra film. Grundtanken går ju aldrig att klaga på, och visst kommer det bli en "back-lash" i USA i framtiden, men troligtvis inte på det här sättet eller med hjälp av liknande dragkrafter.
Visst, budskapet och viljan att ifrågasätta och protestera orättvisor är berömvärd. Men som film sett, är det här verkligen särskilt bra? Nja, det är hyggliga skådisar och en småmysig bi-handling som vävs in i den större bilden mot slutet. Men det är också här det är smärtsamt pinsamt, huvudrollen har noll igenkänningsförmåga och det blir bara löjligt. Dessutom är det lite väl pretantiös symbolik med duvor och gullig unge för att det ska vara helt hundra för min del. En klar 3:a, sevärd.