4.1
4.1
This Is England '88
Vi får återse våra kära skinheads 18 månader efter de omtumlande händelserna i This Is England '86. Det är julen 1988 och Shaun har börjat på college. Det gamla gänget är inte detsamma, mycket på grund av Woodys och Lols minst sagt oväntade graviditet.
Originaltitel | This Is England '88 |
Regissör | Shane Meadows |
Manus | Shane Meadows, Jack Thorne |
Genre | Drama, Mini-serie, 2010-tal |
Skådespelare | Andrew Shim, Jo Hartley, Stephen Graham, Thomas Turgoose, Joseph Gilgun, Vicky McClure, Rosamund Hanson, Rebecca Manley, Steve Brody, Charlotte Tyree, Chanel Cresswell, Danielle Watson, Andrew Ellis, George Newton, Johnny Harris, Michael Socha, Helen Behan, Katherine Dow Blyton, Kriss Dosanjh, Lyra Mae Thomas, Stacey Sampson, Autumn Smiles, William Travis, Hannah Walters, Alex Macqueen, Emily Aston |
Träffsäkert så in i helvete. Länge sedan jag såg något som gjorde så fysiskt ont att titta på.
Överlägset bäst hitils. Del två och tre av den här är tunga och oerhört vackra. Mörker och ljus pressas mot varandra så att det snår gnistor. Och det når faktiskt komsiska dimensioner. Amen vilken fin del!
Bästa delen..älskar det mörka och dystra.
Attityd, misär och brittisk nutidshistoria. Det är starka karaktärer men denna är lite för mörk i sitt berättande.Energi finns dock så inte allt känns hopplöst.
Inte lika bra som förra serien. Väldigt mycket misär i denna. Majoriteten av berättelsen kretsar kring Lol och hennes posttraumatiska stress. Den har något ljusglimtar som frambringar en del skratt. För det mesta är det dock rätt mörkt. Saknar balansen från förra serien. Hoppas de styr upp det mer i nästa serie.
Jag vet inte riktigt varför jag inte berördes fullt ut av denna årgång. Kanske är det rimligt vartefter karaktärernas liv gått och blivit mer av på en relativt stadig nivå, vilket torde rimma med den tid och den kontext den utspelar sig inom. Men nog skulle även det kunna ha gjorts på ett sätt som skulle kunna gå att ta till sig mer? Bra skådespeleri var det alltjämt fortfarande av samtliga i ensemblen.
Visst håller den väl egentligen så gott som samma kvalitet som de föregående delar, men inte riktigt lika raffinerat ändå. Det behöver väl hända någonting mer, känner jag, för att det ska va riktigt lika toppenbra som filmen och 86. Ser dock fram mycket mot kommande 90!
Svagaste delen i serien. Men fortfarande asbra.
Har tappat allt som var bra med första filmen.
Hade inte sett vad som hände före denna vilket gjorde att jag inte hade koll på varför vissa karaktärer handlade som de gjorde. Hela historien blev på så vis tråkig och oengagerande.