billiga elavtal

billiga elavtal
4.1

This Is England '86

Året är 1986. Chris de Burgh toppar listorna, ?Top Gun? rullar på bio, det är VM i fotboll i Mexiko och över 3.4 miljoner britter är arbetslösa. Tre år har gått sedan vi sist träffade Shaun, som nu slutar skolan och plötsligt står på tröskeln till en osäker vuxentillvaro. Vi träffar alla ur hans gamla gäng, men huvudperson i "This is England ?86" är snarare Lol. När allt inte går som planerat i hennes relation med fästmannen Woody tyr sig en vilsen Lol till Woodys bäste vän Milky vilket komplicerar allt ytterligare.

Originaltitel This Is England '86
Alternativ titel This Is England -86: Tre år senare
Regissör Shane Meadows, Tom Harper (III)
Manus Shane Meadows, Jack Thorne
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Perry Benson, George Newton, Andrew Shim, Stephen Graham, Thomas Turgoose, Joseph Gilgun, Vicky McClure, Rosamund Hanson, Danielle Watson, Hannah Walters, Chanel Cresswell, Johnny Harris, Jo Hartley, Andrew Ellis, Katherine Dow Blyton, Michael Socha, Joe Dempsie, Kriss Dosanjh, Perry Fitzpatrick, Adam Hunt, William Travis, Georgia May Foote, Rebecca Manley, Lorna Gayle, Steve Brody, Tony Denham, Jean Fergusson

mammene
2022-01-23
Sist jag såg det här var 2013, tycker nu vid omtitt att det håller fortfarande. Det här är verkligen ett tidsdokument. Man får fram tidskänslan så träffsäkert med de problem och glädjeämnen som hör till ungdomens tid, vissa mognar och andra i mindre skala. Det som jag tycker om är att man visar på det mörka men också glädjen som finns i livet. Det är en suverän blandning av allvar och humor, humorn kan glida över åt tönthållet ibland, men just blandningen med realismen gör att det fungerar. Att det är samma skådespelare som i filmen och att de är så underbart passande för sina roller är suveränt och inte att förglömma musiken.
ebbaröd
2017-09-10
Så genuint. Så smärtsamt. Så vackert.
Roswall
2016-09-28
Jag får inte feeling. Tycker Meadows spelar för mycket på känsla ibland, och i vissa sekvenser för billig humor. Det finns ett visst mått av charm och det är snyggt ibland, men helhetsintrycket för mig är sådär.
Fiskjävel
2016-08-05
Härlig serie med en blandad kompott av knäppa karaktärer. Dock gjorde jag det klassiska misstaget att sträckkolla på hela serien, vilket i längden gjorde det ganska segt. 3+.
Mat1az
2015-10-23
Blev så oerhört glad då jag fick reda på att det fanns en fortsättning på filmen This Is England, och att alla karaktärer återkommer med samma skådespelare. Denna börjar som en riktig feel good serie som bjuder på flera skratt och härligt nostalgiska stunder. Mopedgänget känns lite för mycket ibland, men utöver det är det spot on. I mitten av serien vänder det dock väldigt fort från det glada till en mycket dyster stämning. Kontrasten som Meadows skapar här är natt och dag. Det gör ont att se på. Jag satt och gapade i ren häpnan i slutet av sista avsnittet. Fantastisk serie!
AlbinWesley
2015-07-06
Fenomenal fortsättning på föregående film. Att handlingen så småningom flyttas över till att röra Lol i första hand är mycket bra, hon är cool här. Liksom i filmen är det en alfahane som är skurken här, men i form av ett sadistiskt psykmonster. Det känslomässiga klimax som uppnås nära seriens slut är bedövande bedrövande. Fint.
Snah
2015-02-16
Typisk Snyggkelly-serie.
Snah
2015-02-16
Typisk Snyggkelly-serie.
Taandborste
2014-01-09
Fantastiska karaktärer, älskar att de lyckades skapa en fortsättning som verkligen håller!
Esettlokko
2013-12-09
Jag älskar det här konceptet så himla mycket, detta är en naturlig och väl anpassad fortsättning av filmen där man kommer närmare karaktärerna och deras relation. Skådespeleriet fläckfritt, samtidsskildringen klockren, samtidigt som mycket känns tidlöst och aktuellt.