13 Assassins
Tretton samurajer med olika specialiteter sluter sig samman för att störta en ond lord. Detta trots att de är klart utnumrerade av lorden och hans män.
Originaltitel | Jûsan-nin no shikaku |
Alternativ titel | 13-nin no shikaku, Thirteen Assassins |
Regissör | Takashi Miike |
Manus | Daisuke Tengan |
Genre | Drama, Action, Äventyr, 2010-tal |
Skådespelare | Kôji Yakusho, Takayuki Yamada, Tsuyoshi Ihara, Sosuke Takaoka, Hiroki Matsukata, Kazuki Namioka, Goro Inagaki, Yûsuke Iseya, Koen Kondo, Yûma Ishigaki, Masachika Ichimura, Arata Furuta, Ikki Sawamura, Masataka Kubota, Seiji Rokkaku, Koshiro Matsumoto |
Miikes 13 som vågade livet märker både ut slutet på en era och gränsen för en genre.
En rejäl och hårdkokt samurajfilm med en touch av Miikes råhet som bonus
Satte en trea. Men efter omtitt måste jag höja till en fyra för det här är riktig bra.
Fienden förökade sig nog med delning.
Helt ok om än lite väl överdriven....
Nu är jag ingen samurajfilms-kännare så jag ska låta bli att säga något om dess rimlighet som sådan. Dock ska sägas att det är en väldigt bra film som bygger upp intresse och engagemang på relativt kort tid och som sedan håller i sig filmen igenom. Jag älskar de andra filmer av Takashi Miike som jag sett och detsamma kan sägas om denna! Mycket bra.
[rek. 4] Mycket imponerande samurajfilm!!! Dramaturgiskt är det fan perfekt. Samtidigt som det finns ganska tydliga paralleller till DE SJU SAMURAJERNA så har filmen en mycket fin egen karakteristik med egna fina karaktärer. Ypperlig regi och fin uppbyggnad!! Mycket, mycket bra!!! I klass med Kurosawa!! 4.
Fin som snus i sin genre.
Påminner en del om "De sju samurajerna" men i en modernare och mer overklig tappning.
Klassisk samurajfilm. En del fina scener, men känns lite ytligt i jämförelse med ex. Kurasawa.