billiga elavtal
billiga elavtal

They Came Back

En morgon ser invånarna i samhället en grupp nyligen avlidna släktingar komma gående. De avlidna ser ut ungefär som de gjorde innan de dog, möjligen något blekare. De kommer i stor mängd och samhället har väntat på dem. Flyktingliknande lägerboenden, vårdinrättningar, re-integrationsgrupper och en rad andra välfärdsåtgärder står uppradade. Och allt tycks gå enligt planerna tills de återvändande börjar bete sig besynnerligt: de sover aldrig och de kan inte lära sig något. Snart sprider sig rädsla och hat i samhället.

Originaltitel Les revenants
Regissör Robin Campillo
Manus Robin Campillo, Brigitte Tijou
Genre Science Fiction, Fantasy, Drama, 2000-tal
Skådespelare Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Victor Garrivier, Catherine Samie, Djemel Barek, Jonathan Zaccaï, Marie Matheron, Saady Delas

Jonatanh
2013-08-06
God idé som genomförs mediokert. Serien som inspirerades av filmen är fantastisk och lyckas med allt som filmen misslyckas med. Totalt ointressanta karaktärer, fult foto och scenografi och tråkig handling utan spänning eller dramatik. Undvik, men se serien från 2012, den är mästerlig.
JimCarrey
2013-03-29
En väldigt självklar idé (drama-zombie-film) som skulle kunna vara så potent men de tar knappt vara på det. Ändå är skådespeleriet så bra och karaktärerna så kompletta att det inte blir ett lägre betyg 3-
Horrorlover
2010-12-31
Äckligt bra soundtrack. Annars var det en måttligt seg film med en bra grundidé som fick en att tänka.
paninaro
2010-12-08
Om det är ett enskilt ord som beskriver den här filmen så är det 'antiklimax'. Man lyckas bygga upp en skapligt obehaglig stämning, som dessvärre bokstavligen leder ner i källaren utan att säga någonting. Vad som verkar vara en total ovilja att följa upp trådar och skapa en stringent handling för tankarna till en småländsk storhet på området - jag talar om ingen mindre än Åsa-Nisse. Franskt världsrekord!
amam
2010-06-23
Egentligen så är det ju det inte en zombiefilm såklart utan den flörtar bara med många av zombiegenrens egenheter, vilket helt klart funkar till filmens fördel. Annars så var den välspelad och en ganska annorlunda upplevelse. Stark trea.
Rubbermonster
2008-02-24
lite väl löst slut, men å andra sidan så började jag seriöst fundera på vad som hände istället för att rata allt, vilket är ett gott tecken.
Noseman2005
2007-07-27
Pendlar just nu mellan trean och tvåan. Den periodvis mycket obehagliga stämningen och hela själva zombiegreppet pekar uppåt, men det känns som att det brister någonstans. Det får bli en trea tillsvidare...
menschenfeind
2006-04-11
Mysig, fin och annorlunda zombiefilm, men tyvärr ganska seg. Svag fyra.
Ranma
2005-11-07
Antiklimax var rätta ordet. Det började rätt bra, men jag kände mig lurad efter att ha sett den. Som att den fuskade på något vis.
PalRovhal
2005-02-06
En film där alla skådisar verkar gå på en överdosering av valium är seg. speciellt om den bygger upp mot ett förfärligt antiklimax.