Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Theory of Everything


Bara tjugoett år gammal fick Cambridgestudenten Stephen Hawking beskedet att han drabbats av en sjukdom som angriper hans motoriska funktioner, hans tal och rörelseförmåga. Han har två år kvar att leva meddelar läkarna. Men Stephen vägrar att acceptera sitt öde och med obrutet stöd från sin unga hustru kämpar han mot sjukdomen för att kunna slutföra sin doktorsavhandling. Femtio år senare bidrar Stephen Hawking i högsta grad fortfarande till förståelsen av vår värld som en vetenskapens frontfigur.


Originaltitel The Theory of Everything
Regissör James Marsh
Manus Anthony McCarten
Genre Drama, Romantik, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, David Thewlis, Harry Lloyd, Simon McBurney, Abigail Cruttenden, Lucy Chappell, Charlotte Hope, Emily Watson, Maxine Peake, Christian McKay, Enzo Cilenti, Georg Nikoloff, Alice Orr-Ewing, Guy Oliver-Watts
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2986
Filmnummer 111252

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Albion1
Tydligen innehåller de flesta brittiska bokhyllor Stephen Hawkings bok A Brief History of Time, men endast en liten andel av ägarna har faktiskt läst den. Nu har vi en film om mannen själv och han...   Läs mer »

Kommentarer


peu-depeu
2021-01-02
Bra skådespel med trovärdiga karaktärer och relationer. Resten hade kunnat varit bättre, till exempel de överdrivna färgfiltren hade kunnat tonats ner och den dramatiska kurvan var svår att följa. Filmen tog liksom bara slut mitt i mellanmjölk, vilket dessvärre sänker den. Potentialen till en bra film finns, men den nöjer sig med för lite.
Tatty
2020-10-04
Intressant film och bra skådespelare! Ganska okej ändå!
Makta
2018-03-30
Har inte någon större koll hur riktig filmen är då jag inte har följt Stephen något speciellt. Men bortsett från det så är filmen bra även om den ibland känns lite slö.
karlmats
2018-02-04
Jag är inget större fan av biografi-filmer eller av Eddie Redmayne så det är väl kanske inte så konstigt att jag inte hoppar av entusiasm över det här. Man gör det bra, man får följa Hawkings lite grann, han hittar på nån ny teori, han ligger i trappan och krälar och sen får han beröm av nån ryss och då applåderar alla. Nja jag är inte helt övertygad så det blir nog inte mer än en 2a även om Redmayne förmodligen lagt ner kropp och själ i detta och kanske är Oscarn han fick välförtjänt.
dafreakish
2018-02-03
Magnifik Redmayne förtjänar sin Oscar för sitt porträtt av geniet Hawking i denna bitvis gripande film om hans liv och forskning. Jones är perfekt som hans fru som kämpar i med- och motgångar och filmen håller uppe intresset och undviker de falluckor den lätt hade kunnat falla genom. En utmärkt biografi om en av samtidens viktigaste forskare.
92axha10
2017-12-19
Det enda som håller den här väldigt tröttsamma och klichéfyllda film är Eddie Redmaynes insats. För mig räcker inte det för att uppskatta den här röran.
karlstadtös
2017-04-16
Gripande!
Redwood
2016-11-14
Redmayne triumferar som Hawking. Varje rörelse, varje ord, varje röstnyans känns så som en helt anna person än skådisen Redmayne. Vad är då det om inte bra skådespeleri? (Väl värt sin Oscar, kan jag tillägga!)
Roswall
2016-10-30
Fin film som rörde mig till både tårar och skratt. Visst skulle den kunnat gå djupare in på hans teorier, men det blir alltid ytligt i en mainstreamfilm hur de än gör det. Jag uppskattade den.
WhoreofDooM
2016-10-11
Kunde hetat "A brief history of Stephen Hawking". Väldigt ytlig och känns censurerad. Mer spännande att läsa hans wiki-sida :)
Visa äldre kommentarer »