Their Finest Hour

Ett brittiskt filmteam försöker höja moralen under andra världskriget genom att göra en propagandafilm efter det tyska blixtkriget.

Originaltitel Their Finest
Regissör Lone Scherfig
Manus Gaby Chiappe
Genre Drama, Komedi, Romantik, Krig, 2010-tal
Skådespelare Gemma Arterton, Sam Claflin, Jack Huston, Bill Nighy, Helen McCrory, Eddie Marsan, Jake Lacy, Rachel Stirling, Henry Goodman, Paul Ritter, Richard E Grant, Hubert Burton, Claudia Jessie, Stephanie Hyam, Michael Marcus, Gordon Brown, Jeremy Irons

Murvel48
2019-03-05
Välspelat och ganska underhållande. Stark tvåa.
InzZzomnia
2018-10-05
Bill Nighy är filmens enda behållning.
Bomkia
2018-08-20
Underhållande publikfrieri utan överraskningar. 3+
2018-07-21
Trevlig film. Jag gillar både tidsskildringen och filmtemat, och båda behandlas väl. Bra skådespelare förhöjer upplevelsen dessutom. Som så många gånger förr,. så är den dock lite för mycket berättad ur ett nutidsperspektiv med publikfriande blinkningar. Lättviktig är den också förstås, men den utger ju sig inte för att vara något annat heller
HerrNenne
2018-05-05
Finns vissa bra delar, som det ofta är när det handlar om film om film. Men i stort är det inte tillräckligt bra för att dra något speciellt till en tidsperiod jag tycker är tråkig avbildad på film.
haajen
2017-10-10
Delar av filmen är ok men på det stora hela är det banalt med stort B, kärlekshistorien känns som ett skämt. Nighy är lätt bäst.
mammene
2017-09-29
Oh, dessa härliga britter med dess brittiska torra humor och i synnerhet Bill Nighy som är helt underbar. En film om en films tillblivelse och en intressant tid som det gjorts mycket film om. Det hela balanserar på en humoristisk linje med inblandning av allvar och kärlek. Det jag känner här är att man lyckas vända det sorgliga på rätt köl.
myslas
2017-09-09
Småtrevligt och helt ok för stunden även om den är lite väl lång. En film jag förmodligen helt glömt bort om ett par veckor.
qaz
2017-07-12
Förbaskat bra film om det inte vore för den brutalt feministiska undertonen som renderade varje man fullständigt värdelös. Lyssna bara på slutscenen då nästa film diskuteras och frågan ställs om där kommer vara några män i den och svaret blir: Ja, vem annars skall kvinnorna bli kära i..
PeterTheW
2017-06-07