Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Welcome to Marwen


Den sanna historien om Mark Hogancamp som hanterade traumat efter en brutal misshandel genom att bygga en fiktiv by från andra världskriget på sin bakgård.


Originaltitel Welcome to Marwen
Regissör Robert Zemeckis
Manus Robert Zemeckis, Caroline Thompson
Genre Drama, Komedi, Fantasy, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Leslie Mann, Merritt Wever, Stefanie von Pfetten, Veena Sood, Steve Carell, Eric Keenleyside, Matt O'Leary, Conrad Coates, Neil Jackson, Leslie Zemeckis, Falk Hentschel, Siobhan Williams, Eiza González, Gwendoline Christie, Diane Kruger, Janelle Monáe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 94
Filmnummer 129373

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Murvel48
2020-09-19
Kul att se Carell i en roll där han inte fånar sig. Verklighetsbakgrunden lyfter filmen till en fyra.
karlmats
2020-08-15
Jag är inget fan av Steve Carell, jag är inget fan av Zemeckis försök till att smälta ihop animation med verklighet på film (se den gräsliga Beowulf som främsta exempel) och mina fyra favorit-recensenter ogillade den här filmen. Ändå har jag otippat nog svårt att motstå charmen i detta. Inledningen bådade inte gott men sen vann den här filmen mig över sakta men säkert. Jag har inte sett dokumentären om Hogancamp och vad jag kan förstå tar sig den här filmen en del friheter med storyn men det är väl å andra sidan därför man gör en spelfilm av det i tillägg till den historia som redan har berättats? Dessutom verkar han själv gilla den här versionen så nånting rätt måste väl Zemeckis ha gjort här. Kreativiteten i hans trädgård och i hans huvud är fascinerande och det är ju kul med människor som är lite trasiga, det är väl då spännande saker kommer fram. Carell är nedtonad och sköter sig bättre än när han ska vara rolig. Helheten funkar och jag sätter en 3a.
Krille80
2020-08-02
Det är alltid en utmaning för spelfilm att lyckas bli riktigt bra när de är baserade på lite udda verklighetsbaserade personer och händelser. Dessa gör sig oftast bäst i dokumentärform. Med en alltid sevärd och här nedtonad Steve Carell och en innovativ regissör som Zemeckis gör man i alla fall ett trivsamt försök som i alla fall skapar en originell och fin berättelse. Jag känner dock att jag skulle vilja känna mer och starkare känslor. Kanske finns det mer att hämta i "Marwencol"(dokumentären).
Barneyk
2020-02-02
Märkligt hur en så erfaren regissör som Zemeckis med en så stark Steve Carell i huvudrollen kan ha lyckats göra en så här platt film. Svårt att sätta fingret på vad det är som inte funkar men det mest bara puttrar på. Är aldrig direkt tråkigt, men heller aldrig direkt engagerande. Trots välgjorda och lite fantasifullt skildrade PTSD-scener så lyckas filmen aldrig förmedla något mer än oerhört ytligt. Stabil men väldigt slät tvåa.
Christofer
2020-01-11
2019-12-19: Ett rätt fint drama med en nedtonad Steve Carell. Inte ofta man stöter på ett nytt grepp inom film, alltid trevligt.
HerrNenne
2019-10-24
Steve Carell eller Martin Sheen eller vem det är gör ett rätt fint porträtt, annars är det inte intressant på något sätt, och de animerade delarna känns mest töntiga. Lyckas knappast höja personen det är baserad på känner jag.
PeterTheW
2019-04-08
Nej, det här var bottennapp, Zemeckis.
nuffer
2018-12-05
Se dokumentären Marweencol ! https://www.imdb.com/title/tt1391092/