Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Wolf of Wall Street


Efter att ha förlorat sitt jobb på Wall Street startar Jordan Belfort ett eget företag som specialiserar sig på billiga aktier. Tillsammans med affärspartnern Donnie Azoff blir de, med hjälp av tvivelaktiga metoder, mycket framgångsrika och vältrar sig i lyx och ständigt festande. Deras brottsliga affärer gör dock mer och mer väsen av sig och det dröjer inte länge innan FBI-agenter börjar ana något, vilket ställer Jordan inför flera avgörande vägskäl.


Originaltitel The Wolf of Wall Street
Regissör Martin Scorsese
Manus Terence Winter
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley, Cristin Milioti, Christine Ebersole, Shea Whigham, Katarina Cas, PJ Byrne, Aya Cash, Kenneth Choi, Brian Sacca, Henry Zebrowski, Ethan Suplee, Barry Rothbart, Jake Hoffman, MacKenzie Meehan, Bo Dietl, Jon Spinogatti, Rizwan Manji, Stephanie Kurtzuba, J C MacKenzie, Ashlie Atkinson, Thomas Middleditch, Stephen Kunken, Ted Griffin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6691
Filmnummer 106282

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av AdamHansson
Martin Scorsese levererar än en gång i denna sprudlande komedi som satt världsrekord i användandet av ordet 'Fuck'. Genre: Komedi/Brott/Biografi Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Marg...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Jules4893
The Wolf of Wall street baseras på Jordan Belforts eget liv som aktiemäklare. Han börjar på botten och gör allt för att tjäna pengar. Filmen är liksom många andra ”rise and fall”-berätte...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av saggesaliv
Vänta nu här lite. Vad har jag nyss bevittnat? Vad hände? Var tog de tre timmarna som var så omtalade vägen? Haha, vänta lite, jag hittar inga ord. The Wolf Of Wall Street är som bekant filmen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Surftheworld
Wolf of Wall Street berättar om Jordan Belforts extravaganta leverne i New York under 90-talet. Om hur han lyckades sänka en lyxyacht, till hans kvinnoaffärer. Men framför allt om hur han blev en...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
The Wolf of Wall Street är en filmatisering av Jordan Belforts självbiografi från en av mina favoritregissörer, Martin Scorsese. Med lika mycket svart humor som intensiv dramatik så är det en fa...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-07-05
Tvär läcker rulle med en briljant Leo-D. Samt massvis med kända ansikten...Inte en död sekund !! Härligt att det inte sparas på krutet när det kommer till knark-drogande/sex-party + hänsynslöst yuppie beteende. Sen att filmen var grymt lång.." gjorde inte speciellt mycket direkt.3+
päronanton
2022-06-28
Leonardo di Capri gör en fantastik rollprestation. Filmen var sevärd, men det blev för mycket knark och supande.
sodomiten
2022-03-06
Alldeles för lång speltid. Det är sexorgier och knarkfester hela tiden och folk som gapar i mun på varandra extremt högljutt. Ändå får jag erkänna att Di Caprio är en jävligt bra skådis, och det blir aldrig tråkigt fast det är så långdraget. Undrar vad feministerna tycker om den här filmen? Kvinnorna framställs ju mer eller mindre som levande köttstycken. Den riktige Jordan Belfort, som filmen baseras på ägde som mest ca 90$ miljoner. Han är idag skyldig ca 100$ miljoner. Leonardo DiCaprio, som var god för ca 170$ miljoner år 2013 fick alltså spela en fattiglapp jämfört med sig själv. Det måste ha känts märkligt..
quelnightmare
2021-06-17
Moderna Scorsese är aldrig en högoddsare, och försnacket här var dämpat.
RustyFilm
2019-10-14
Den här historien (regi Martin Scorsese) om börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) lär ju vara verklighetsbaserad. För mig står inte den här typen av säljare högt i kurs och självklart är det satir, men här broderas det väl ändå ut lite väl mycket. Kan man verkligen vara så här högdraget självupptagen, kallblodigt girig och ovanpå detta vara ett pucko? Trots det tveksamma innehållet gör Scorsese här en visuellt snygg film och DiCaprio är i sitt esse. Ja, fotot kan man inte klaga på. Men filmen borde ha klippts smartare, den långa speltiden (3 tim) borde kunnat reduceras till hälften.
Rai
2019-04-29
Jag gillar den skarpt... Nästan en 4:a
Xtro
2018-10-15
I en tid då nästan alla filmer känns som sömlösa lapptäcken av klichéer tycker jag faktiskt The Wolf of Wall Street står ut, visserligen lite som en ny Goodfellas eller Casino, men det finns ju i alla fall inte ett överflöd av liknande filmer. Hill & Dicaprio är oförglömliga tillsammans.
karlmats
2018-07-14
Jag drog mig för att se den här för att jag tänkte att jag bara skulle bli irriterade på alla karaktärer. Samtidigt gillar jag ju både Scorsese och DiCaprio och fascineras över Wall Street så jag vet inte varför jag så väldigt skeptisk till detta. Tre timmar är ju jävligt långt, men jag håller ändå intresset uppe hela vägen igenom och Leos karaktär må vara osympatisk, men han är ändå ganska underhållande. Även Jonah Hill lyckas mot all förmodan göra en stabil (fast samtidigt sjukt instabil) insats som den ständigt uppfuckade högra handen till Belfort. Vilket liv de levde alltså, min uppfattning är fullt ut att det här inte är glorifiering utan skildring av det absurda. Jag gillar samtidigt att det inte ges några direkta moraliska pekpinnar, det överlåts till publiken att själva inse hur vansinnig hela den här cirkusen är, dock inte helt utan åtminstone en gnutta avundsjuka och intresse. Som nån skrev, världen är uppfuckad bortom all räddning, och folk är nånstans ändå ok med det. Det blir en ganska stark 3a till slut, det är en film som är svår att släppa så här i efterhand.
Kayuzuzu
2018-02-26
Lagom underhållande, alldeles för lång och trots att jag är imponerad av att den riktiga personen kunde lämna ut ett sånt osmickrande porträtt av sig själv så känns det ändå som att han "sålt på oss" den här smörjan och tjänar pengar på det. Och det vill jag inte stödja. Alldeles för mycket obehaglig verklighet av sexism, rasism och allmän douchighet utan att det på något sätt tycks drabba huvudpersonen i slutändan. Se den för att den är en verklig insikt i hur korkadeo folk blir när de
Florian1978
2018-01-03
Vilken fruktansvärd film! Det finns två dominerande ämnen: sex och droger. Och för att variera temat förekommer även droger och sex. Filmen vill toppa Oliver Stones "Wall Street" från 1987 men misslyckas kapitalt. "Wolf" lånar friskt från Stones klassiker: far, flickvän med designambitioner, osv. Men till skillnad från "Wall Street" blir kritiken mot kapitalismen en liten fotnot i "Wolf". Istället får vi repetitivt titta på sex- och drogorgier. Pinsamt!
Visa äldre kommentarer »