3.3

The Way Way Back

14-åriga Duncan tvingas spendera sitt sommarlov med sin mamma Pam, hennes högdragna pojkvän Trent och hans dotter Steph. Duncan har problem att passa in och finna sin plats i tillvaron, men hittar en osannolik vän och mentor i Owen, som jobbar på det lokala äventyrsbadet där Duncan får ett sommarjobb.

Originaltitel The Way Way Back
Alternativ titel The Way, Way Back
Regissör Nat Faxon, Jim Rash
Manus Nat Faxon, Jim Rash
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Liam James, Steve Carell, Toni Collette, Amanda Peet, Sam Rockwell, Allison Janney, AnnaSophia Robb, Rob Corddry, Maya Rudolph, Nat Faxon, Robert Capron, Jim Rash, River Alexander, Zoe Levin, Ava Deluca-Verley, Devon Werden, Jake Picking, Jeremy Weaver
Betygsantal 2079
Filmnummer 102014

amam
2025-02-06
Har en del sköna scener och filmens största styrka är de duktiga birollsinnehavarna. Svag trea.
Dream
2024-01-07
Känner igen mig i det här, när man är trött på någon eller något och vill bort till något roligare och har man tur så finns det ju ibland. I för sig även en väl behövlig semester kan hjälpa. Trevlig film.
Wanda81
2023-06-05
Trovärdig, gripande och engagerande berättelse om 14-årige Duncan som vantrivs i den nya familjekonstellationen. Genomgående fina skådespelarinsatser som lyfter filmen till en riktigt hög nivå. Särskilt bra är alltid duktiga Toni Collette och Steve Carell glänser som arrogante Trent. Mycket sevärd!
mammene
2020-06-01
Jag är barnsligt förtjust i det här, sitter och lever mig in och kallar styvfadern för en idiot. Man vet ungefär vad man får och ungefär hur det ska sluta, men det är vägen dit som är nöjet. Livet på nöjesfältet var en värld för sig själv med sköna typer. Och man känner verkligen med killen och han situation, där ser man vad sällskapet spelar roll.
Paramis
2019-08-10
En underbar scen med "Kyrie" men sen blir det inte bättre. Har sett detta göras mycket bättre i andra liknande filmer.
patrasket
2018-06-02
Skön rulle med lagom mycket sexism. Stark 3:a.
2017-12-05
Jag gillade den här mer än vad jag nog egentligen tycker att den förtjänar. Det är en väldig konstruerad och icke-originell film som bockar av kliché efter kliché längs vägen. Men den är också väldigt behaglig, och jag är lite svag för sådana här upplägg ändå. Det den lyckas bäst med är att sätta publiken i huvudpersonens skor, och man kan verkligen känna maktlösheten över att vara fast i en familjesituation som han inte alls trivs med. Dock står killen som spelar honom för en halvtaskig skådespelarinsats. Men i övrigt har man fått ihop en sevärd ensemble som till viss del får det här att kännas mer inspirerat än vad det är. Det får väl räcka till en svag trea
JPerlie
2017-09-04
Jag gillade filmen, om de hade tagit bort sexismen. Som att det skulle vara coolt att låta en tjej stå och vänta för att få stirra på hennes röv. Nej, inte coolt, jag säger det inte för att jag själv är tjej. Det är bara maktmissbruk och vidrigt. Hade dom skippat det så hade chansen till en 4 funnits. Nu landar den istället på en stabil 3a. Sam, jag förlåter dig för den här gången. Still love you!

2017-03-16
Jag har alltid haft väldigt svårt för filmer som egentligen inte handlar om någonting och den här filmen hör onekligen till den kategorin. Dock anser jag faktiskt att det här är en ganska okej film med bra skådespelare och filmer duger gott och väl att slötitta på i brist på annat. Den hör inte till mina favoriter men den är klart sevärd, mest tack vare skådespelarna. Storyn är nästintill obefintlig så vill man se en film med handling så rekommenderar jag att man ser någon annan film istället. Jag tilldelar denna film en svag 3:a.
Barneyk
2016-11-22
Riktigt bra men den latenta sexismen är för påträngande för att jag ska ta den till mig tillräckligt. Bra dialog med levande karaktärer i övrigt. Stark trea.