billiga elavtal

billiga elavtal

The United States vs. Billie Holiday

När Billie Holiday gör sensation med den kontroversiella sången Strange Fruit, en skildring av lynchning i den amerikanska södern, blir hon politiskt obekväm. Eftersom USA:s narkotikapolis vet att Billie använder droger förföljs hon skoningslöst, och agent Jimmy Fletcher får i uppdrag att bevaka henne i hemlighet.

Originaltitel The United States vs. Billie Holiday
Regissör Lee Daniels
Manus Suzan-Lori Parks
Genre Drama, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund, Leslie Jordan, Miss Lawrence, Natasha Lyonne, Dusan Dukic, Erik LaRay Harvey, Da'Vine Joy Randolph, Adriane Lenox, Adriane Lenox

Dream
2024-09-09
Helt okej, men när det gäller dem svartas öde på denna tid så finns det bättre filmer. Malcolm X och Mississippi Brinner.
RustyFilm
2022-09-10
En biografisk dramatisering som fokuserar på hur protestlåten ”Strange Fruit” påverkade och förändrade Billie Holidays liv. Filmen grep mig inte så mycket som jag tycker den borde ha gjort. Vet inte riktigt varför. Men vad jag vet är att Andra Day, som spelar Billie, utmärker sig med inlevelsefulla och härliga sångnummer (jag brukar vilja ha originalröster i den här typen av film, men är här helt tillfreds med Days sång, bravo). Även skådespeleriet fixar hon galant (detta trots sin ringa skådespelarrutin). Men tyvärr finns det en hel del andra skådisar som inte lyckas lika bra här.