Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Tree of Life


Jack växer upp som en av tre bröder i en familj i 1950-talets Texas. Modern är en känslig kvinna som står för kärlek och empati. Fadern, å andra sidan, försöker lära sina söner att i första hand tänka på sig själva. Föräldrarna kämpar för sina olika åsikter och Jack står mitt emellan dem.


Originaltitel The Tree of Life
Regissör Terrence Malick
Manus Terrence Malick
Genre Drama, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Brad Pitt, Jessica Chastain, Hunter McCracken, Laramie Eppler, Tye Sheridan, Sean Penn, Fiona Shaw, Jessica Fuselier, Nicolas Gonda, Will Wallace, Kelly Koonce, Bryce Boudoin, Jimmy Donaldson, Kameron Vaughn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2954
Filmnummer 81990

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av hampushoney
Du vet när din vän berättar en bra historia, som får dig att vänta med andan i halsen inför varje händelse och hänga fast vid varje ord? Jag vet inte exakt vad det är, men när jag tänker ti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Kissemiss
Jack (Hunter McCracken & Sean Penn) och hans 2 bröder växer upp med deras familj i 50-talets Amerika. Deras mamma (Jessica Chastain) är snäll och drivs av sina känslor men delar inte alltid med s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Mlunkan
En upplevelse mer än en film. Jag är helt fascinerad av filmen The Tree of Life. Terrence Malick bjuder här på en av de mest, skulle jag påstå, kommersiella konstfilmer som finns. För The Tre...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av TimBuckley
Så går till sist alltså 67-årige Terrence Mallicks femte regisserade långfilm sedan 1973 års debut med den fortfarande klassiska \"Badlands\" upp på biograferna världen över. Att tacka honom ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Andy_B
Jag hade ett samtal med en präst om Jobs bok en gång, han sa: “It is obvious that the book of Job is about suffering. But what exactly is the problem of suffering? To many people is it the questio...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2021-12-04
Oerhört svårbedömd. Efter första titten skulle jag kalla den ett audiovisuellt mästerverk, men har ingen som helst känsla för om den kommer att växa eller krympa vid omtitt. Ljudläggningen var verkligen otrolig i alla fall, och jag älskade 2001-vibbarna. Berättelsen blev emellanåt för rörig, men ändå gripande. 5:a tills vidare, men är möjligt att den sjunker.
Rai
2018-02-04
Vilken poänglös film! Nej, tack!!
pynchon
2016-11-07
Den bästa filmen som har gjorts.
origC-J
2016-06-21
Malick vill som vanligt vara djupsinnig, men här funkar det inte. Det sedvanliga prettosnacket måste balanseras, inte gå in i "2001"-mode. Men snyggt foto och utsökt musik.
Ima_Tree
2016-06-18
Det är lustigt hur jag kan uppleva Tarkovskijs filmer som vackra, intressanta och poetiskt gripande medan man mest känner ångest, skam och tristess när man tittar på en film Som Tree Of Life.
Memmem
2016-06-17
Utmärkt delvis konstnärligt drama! Mycket intressant film om en pojkes uppväxt på 50-talet i Mellanvästen och om att vara en god människa. Filmen blandar den vardagliga handlingen med underbara bilder av naturen. Pojken, som är i tioårsåldern, har svårt att förena moderns godsinta och ömma uppfostran av honom och hans båda bröder, och faderns hårda och regelstyrda. Ibland önskar han till och med livet ur pappan. I sin förvillelse är han småelak mot sin lillebror och diverse smådjur. Väl spelat av samtliga huvudroller. Fotograferingen är fantastisk, framför allt vad gäller naturbilderna, men även den följsamma filmningen av vardagshändelserna. Musiken är klassisk och även den mycket följsam. Filmen hade kunnat vara något kortare, den trista vardagen upprepas väl ofta. Betyg: 4-
Rift
2016-06-16
Pretentiös rappakalja, irriterande pekoral. Iofs en sanslös blandning av Jurassic Park och skandinavisk design med bl.a. Bruno Mathsson-stolar. Filmtipset gissade häpnadsväckande nog att jag skulle ge filmen en fyra!!!?
JeremyClarkson
2016-02-20
Prettoradarn gav fullt utslag i några sekunder innan den tillslut gick sönder, troligtvis p.g.a överbelastning.
Valarn
2015-12-09
Jag kände främst att karaktärerna inte var särskilt trovärdiga och att filmen i stora drag gav mig ett pretentiöst intryck, snarare än ett konstnärligt, fritt, poetiskt, osv.
Roswall
2015-10-24
Människans brottningskamp med sig själv. Människans brottingskamp med Gud. Även om den drar iväg lite väl ibland i sina åkturer håller jag det här högt. En vacker film om vad det innebär att relatera sig själv till den kristna Guden.
Visa äldre kommentarer »