Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Thing


MacReady är helikopterpilot på en amerikansk forskningsstation i Antarktis. När en hund, jagad av norrmän från en närbelägen bas, kommer in på basen börjar märkliga saker hända.


Originaltitel The Thing
Alternativ titel John Carpenter's The Thing
Regissör John Carpenter
Manus Bill Lancaster
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Kurt Russell, Wilford Brimley, T K Carter, David Clennon, Keith David, Richard Dysart, Charles Hallahan, Peter Maloney, Richard Masur, Donald Moffat, Joel Polis, Thomas G Waites, Norbert Weisser
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7811
Filmnummer 835

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
[-]John Carpenters The Thing är en av ganska få filmer som lyckats skrämma upp mig rejält, det är även en helt fantastiskt bra film, en av de bästa jag sett faktiskt.[*] The Thing handlar om a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av westost
Jag kude inte sova ordentligt den natten jag sett den här filmen. Den skrämde mig helt enkelt riktigt ordetligt med sina genetiska missfoster och sin mörka och kyliga atmosfär. The Thing handlar ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av film_Alex
The Thing handlar om en grupp med 12 amerikanska forskare som arbetar på en Antarktisk forskningsbas. Dom upptäcker att en utomjordisk varelse har smugglat sig in i deras bas och direkt uppstår en ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ray
Året är 1982 och tolv människor är belägna på en forskarstation på Antarktis. Klimatet är hårt och rastlösheten är stor bland många. Plötsligt kommer en helikopter flygande, jagande en hu...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av rikirock
Vintern 1982. En grupp bestående av tolv forskare befinner sig på en avsides belägen station på Antarktis, när de upptäcker att rymdväsen som begravts i snön för mer än 100 000 år sedan. De...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Silverbullit
Eftersom vi redan har ett par recensioner av The Thing känns en mer djuplodande recension samt analys på rätt plats. Tidlös science fiction med odödliga effekter men framför allt en krypande st...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
En hund, jagad av några galna norrmän i helikopter, närmar sig en amerikansk forskningsstation på Antarktis. Efter lite eldstrid, mest självförvållat, avlider norrmännen och personalen på for...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-04-11
The Thing är förmodligen John Carpenters bästa film. Islandskapet tillsammans med Ennio Morricones olycksbådande musik och isoleringen gör filmen otroligt stämningsfull. Specialeffekterna är groteska och välgjorda men det är skapandet av den paranoida känslan som filmen lyckas absolut bäst med. John Carpenter låter oss även effektfullt vänta länge på att våldet och helvetet ska bryta ut. The Thing är rakt igenom en minnesvärd upplevelse med ett slut som lyckas vara både mörkt och modigt.
Stygga-Vargen
2021-01-12
Utmärkt klassiker av skräckens mästare John Carpenter!
Visse93
2021-01-06
En av de bästa skräkfilmerna som gjorts. Den är välgjort och spännande med ett bra skådespel.
sodomiten
2020-05-02
Satte en tvåa förut och vid en omtitt är det fortfarande så. En b-film med skön stämning på sin höjd.
ASSFACE
2018-06-21
Femman är inte långt borta alltså. Stämningsfull och snygg.
RunRiot
2018-05-29
Jag zonade ur ganska snabbt. Det här var bara segt och ointressant. Kurt är som han brukar ungefär, men mer än så fanns inte att hämta här.
ilgoga
2018-02-19
Sjuukt att den håller så bra än! Älskar settingen och det är så skönt att se praktiska effekter...
Starkbröl
2018-02-18
Långt ifrån så bra som förväntat tyvärr (rek 4). Mycket känns cheesy pga ålder och "vetenskapsmännen" övertygar inte, vare sig i karaktärer (ett gäng bråkiga skurktyper) eller undersökningsmetodik (petandet och sniffandet på det okända/farliga). Atmosfären är bra och Kurtan sitt vanliga väsande jag. Och så gillar jag arktiska ödsliga placeringar. Men längre än till en halvstark tvåa kan det omöjligt räcka, detta är en kvalitativ B-film helt enkelt.
myslas
2017-10-31
Världens bästa body snatcher-film.
TommyDam
2017-07-10
Det är ett grymt giftemål mellan skräck och deckare!! Specialeffekterna håller fortfarande måttet och atmosfären i filmen är underbar!
Visa äldre kommentarer »