Rummet med de tjocka väggarna

Kontroversiellt fängelsedrama där menig soldat döms som krigsförbrytare medan den som givit ordern går fri.

Originaltitel Kabe atsuki heya
Alternativ titel The Thick-Walled Room
Regissör Masaki Kobayashi
Manus Kôbô Abe
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Ko Mishima, Torahiko Hamada, Keiko Kishi, Toshiko Kobayashi, Eitarô Ozawa, Tatsuya Nakadai

Sznax
2013-05-20
Kobayashi skulle verkligen utveckla sig senare. Filmen är tematiskt väldigt lik The Human Condition men saknar Nakadais starka karaktär, de fantastiska vidderna och den totala kraft som genomsyrade trilogin. Här saknas fokus, då det blandas historier, tillbakablickar och miljöer på ett inte helt fungerande sätt. Lite väl mycket fingerpekande utan att riktigt gå till botten med problemet. Betyg 4.7
Labbas
2007-01-24
Lite spretig och orytmisk. Det är så mycket som vill sägas. Så många små berättelser som man tillslut inte orkar bry sig om. Men andra historier fastnar. Genomtänkt. En bra film
hablan
2007-01-17
en fin tidig kobayashi.
Steinman
2007-01-16
Kändes både lite för yvig i stilen och i strukturen. Som vanligt med Kobayashi var andra halvan bättre dock.
BillRey
2007-01-16
Grym film. Ner med alla toppolitiker som använder människors liv som schackpjäser!