2.2

The Tempest

I Julie Taymors version av Shakespeares The Tempest, har Prosperos kön skiftat till Prospera. Under 1500- och 1600-talet ansågs kvinnor som praktiserade det magiska att vara häxor och de dömdes också ofta för det. Prosperas bror tar henne och hennes fyra år gamla dotter och placerar dem på ett skepp. Ett skepp som hamnar på en ö, en ö utan civilisation, så modersfiguren blir som en fadersfigur för den unga dottern, Miranda. Detta leder till en maktkamp mellan Caliban och Prospera, en kamp, inte om muskler, utan om intellekt.

Originaltitel The Tempest
Regissör Julie Taymor
Manus Julie Taymor
Genre Drama, Komedi, Romantik, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Helen Mirren, David Strathairn, Chris Cooper, Alfred Molina, Alan Cumming, Djimon Hounsou, Felicity Jones, Russell Brand, Tom Conti, Ben Whishaw, Jude Akuwudike, Reeve Carney

Robkiller
2018-02-09
Ok att man vill göra en högbudget shakespeare... men de kan lägga ner gammelengelskan... det här blir totalt ointressant nästan omedelbart...
Scriptures
2012-08-05
Isch, det här är ännu en film där det blir liksom tragiskt att så bra skådespelare slösat bort sin tid och svärtat sitt rykte med. Sämst är helt klart musiken. Även tragiskt är ju att The Tempest hade kunnat bli en så grym film om det bara gjordes rätt.
ernils_l
2012-07-09
Förstår inte alls alla låga betyg. Mycket vacker tolkning av en av mina favorit-Shakespeare. Skådespelarna är mycket gedigna, i synnerhet Mirren och Hounsou, och den följer originalet rakt igenom. Scenografin är också mycket läcker, med väldigt vackra landskap. Gedigen 4:a blir det.
DrT
2011-12-19
Zzzzz. Det är sällan man ser ett sådant slöseri med pengar och skådespelartalang.
Taliah
2011-12-19
Spydde lite i min mun när tönten börja sjunga.

2011-11-25
Men Mirren, hur tänkte du nu? Bara bra skådespelare (i alla fall de över trettio) och inte blir filmen bättre för det.