Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Taste of Money


En fristående uppföljare till The Housemaid från 2010. Filmen skildrar en värld som domineras av pengar, sex och makt. Young-jak arbetar för den koreanska gruppen "Chaebul" som styrs av madam Baek. Hans girighet vad gäller pengar och makt gör att han är beredd att göra allt han blir beordrad utan att bekymra sig om att människor omkring honom kommer till skada. Samtidigt rapporterar han till madam Baek om hennes mans otrohet med en filippinsk barnflicka.


Originaltitel Do-nui mat
Regissör Im Sang-soo
Manus Im Sang-Soo
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Kim Kang-woo, Kim Hyo-jin, Baek Yun-shik, Yoon Yeo-jeong
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25
Filmnummer 98460

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Hindsight
2013-10-31
Snygg scenografi men Im virrar tyvärr bort sig lite med alla ekonomiska och konsumtionssamhälle ämnen han vill säga med filmen och i slutändan låter han helt enkelt karaktärerna driva ploten vilket resulterar i en ganska oljämn upplevelse i vart fall för min del. Något defenitivt blir aldrig förmedlat.
MladyMilenka
2013-06-02
Framförallt en jäkligt snygg film, sen fanns det kanske inte mycket mer att hämta under ytan.
jp
2013-04-19
Säga vad man vill om själva filmen, inte jättebra men inte fan kan en film bli mer stilig iaf.
TheJack
2012-11-08
Stundtals ramar Im Sang-soo skickligt in karaktärerna - med all tomhet och kyla i familjens hus - för att fånga deras inre tomhet och kärleklöshet; dessvärre gör han det ofta lite väl enkelt för sig och låter karaktärerna, snarare än bilderna, tala på ett sätt som, i all iver att ha någonting att säga, förminskar filmen. Annars gillade jag avsaknaden av fokus. Fint också hur den fångade upp Jang Ja-yeons självmord; jag misstänker att det finns fler kommentarer av det slaget för den som är insatt i Sydkorea (vilket jag inte är).
Sznax
2012-11-08
Filmen är snygg, och speciellt då scenografin som ibland verkligen ger en extra dimension. Men det stora problemet är att filmen är så oerhört tom. Vad handlar filmen egentligen om (borträknat girighet och pengar). Det känns som att en massa saker snuddas vid men inte ges något utrymme och det gör att man inte får någon vidare kontroll. Slutet är bara kryptiskt, hade gärna sett en tydligare referens till vem jag tror är den riktige skurken i filmen. Betyg 4.8
Masjävel
2012-11-07
Låååångsamt berättad och otippad svart humor. Mer fascinerande än bra.