Tale of Tales

Drottningen av Longtrellis vill till varje pris ha ett barn och hennes make gör allt för att uppfylla hennes önskan. Den liderlige kungen av Strongcliff blir besatt av två systrar, och kungen av Highhills föder upp en monstruös loppa vilket får förödande konsekvenser för hans dotter.
Originaltitel | Il racconto dei racconti |
Regissör | Matteo Garrone |
Manus | Matteo Garrone, Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Massimo Gaudioso |
Genre | Drama, Romantik, Äventyr, Skräck, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C Reilly, Shirley Henderson, Hayley Carmichael, Bebe Cave, Stacy Martin, Christian Lees, Jonah Lees, Laura Pizzirani, Franco Pistoni, Guillaume Delaunay, Jessie Cave, Kathryn Hunter, Ryan McParland |
Fantasy utanför hollywood med mörkare visuell inramning och makaber händelseutveckling och humor. Historierna tar fokus på människans tillkortakommande snarare än individen. Ingen direkt röd tråd.
En film som tar sig själv på lite för stort allvar. Men efter ett tag fastnade åtminstone jag i lunken. Särskilt bra var det inte, men en svag trea når den eventuellt upp till. (7-/15)
En fantasysaga med tilltalande estetik. Även om originaltiteln är italiensk, så är filmen på engelska.
John C Reilly är typ den sista skådespelaren jag hade rollsatt som kung. Snyggt, men känns som en medelmåttig teaterpjäs.
Onekligen snygg, men jag kommer aldrig in i den och berättelserna bjuder inte riktigt in en, utan de räknar med att man automatiskt fastnar.
Historirna binds inte ihop på nått bra sätt....
Psykad, halvsurrealistisk, romatisk gotisk skräck-crossover? Snygg, blodig, avig, spännande, småerotisk och riktigt bra.
En udda upplevelse och undrar om intygandet om att djuren hade det bra också gäller monster? Gillade den trots en svacka en bit bortom halva filmen. Slutet var som filmen, udda.
Har potential som slarvas bort. Väntar på att säcken ska knytas ihop, men det händer aldrig. Synd! Jag har varit sugen på den länge. Stark tvåa.
Oerhört svårt att betygsätta.
Gränsar till en fyra. Det här är verkligen olikt allt jag sett.
Det är vackert, roligt, spännande, obehagligt och förbaskat fascinerande.
För att inte nämna oförutsägbart.
En oerhört speciell upplevelse.