Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Survivalist


I svältens tid lever en överlevare på en liten bit land gömd djupt inne i skogen. När två kvinnor som söker mat och husrum upptäcker hans lilla farm finner han sin existens under hot.


Originaltitel The Survivalist
Regissör Stephen Fingleton
Manus Stephen Fingleton
Genre 2010-tal, Drama, Science Fiction, Thriller
Skådespelare Martin McCann, Ciaran Flynn, Douglas Russell, Olwen Fouéré, Mia Goth, Ryan McParland, Andrew Simpson (I), Hussina Raja, Sean Doupe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 174
Filmnummer 116033

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2019-03-23
Postapokalyptisk fiktion. Mellan de få aktörerna (lågbudget) råder ett rått och spänt tonläge. Sex byts mot mat osv. Men det är den spända stämningen som är filmens klo, och den byggs upp med en mycket knapp dialog och listigt manus. En mörk, minimalistisk och hyfsat realistisk historia är det och en riktig överlevare har koll på frissan.
StureStenhög
2018-11-22
En nedtonad postapokalyptisk rulle med starkt fokus på karaktärerna, det uppskattar jag verkligen. Framför allt gillar jag att skildringen av vad det postapokalyptiska samhället gör med människor och vad det innebär för de mellanmänskliga relationerna känns så realistisk. Här finns inga skurkar eller hjältar, bara människor som befinner sig långt ner på Maslows behovstrappa. Man undviker också att falla in i konstruerad filmdramaturgi. Ingen publikfriare kanske, men hos rätt publik bör den gå hem
Gordyal
2018-04-06
Mellanakten blir definitivt lidande av det låga tempot och den ytterst knappa dialogen, fast å andra sidan så kommer just den delen förmodligen falla i glömska relativt fort. Minnet kommer nog säga att detta var en riktigt bra film (starka scener och otrygg stämning glöms inte lika fort), men just nu och här så hoppar jag över ordet "riktigt". (9/15)
LXMBRG
2016-08-23
Avskalat, enkelt, omkomplicerat, bra.
St.Robinson
2016-08-22
Kunde ha blivit så bra. Välspelat, ärligt och minimalistiskt, men också oengagerande. Jag får för lite kunskap om och sympati för karaktärerna och storyn hade hellre fått utvecklas över tid istället för att vara såpass begränsad i tid och händelser.
PeterTheW
2016-04-15
Som alltid gillar jag ämnet. Det här är minimalistiskt, välspelat och bitvis spännande men på det stora hela kanske lite väl segt. Oerhört fint jobb med kameran och ett plus för att karaktärerna känns svåra att lita på allihop, det ökar det ödesmättade.
eraserheead
2016-03-18
Mycket fin! en hel del starka scener. Stark fyra.
Djason
2016-03-15
Seg men ändå en intressant liten film. Välspelad och avklädd film där regissören briljerar med kameravinklarna.
AlbinWesley
2016-03-08
Man kan ju inte gå allt för hårt åt en film som denna, jag gillar ju ämnet osv. Det har gjorts bättre dock, även om minimalismen får denna att sticka ut lite.
Dutch
2016-03-07
Enkelt och bra
Visa äldre kommentarer »