Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Social Dilemma


Dokumentären utforskar den mänskliga effekten av sociala medier, samtidigt som tech-skaparna själva larmar om utvecklingen.


Originaltitel The Social Dilemma
Regissör Jeff Orlowski
Manus Jeff Orlowski
Genre Dokumentär, 2020-talet
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 111
Filmnummer 138544

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2021-05-08
Bitvis relevant, bitvis supertöntigt. Dramatiseringarna är extra värdelösa även om jag tycker att algoritm-visualiseringen var lite fyndig till att börja med.
ShenLong
2020-12-17
inte jätteförtjust i den töntiga grafiken och "visualiseringen" av hur en Algoritm fungerar
Bozze80
2020-10-23
Mycket intressant information, om än något vinklad (som de flesta dokumentärer), man får sig verkligen en tankeställare, även fast jag inte är speciellt rädd för utvecklingen. Dock borde man verkligen ha hoppat över dramatiseringarna då de i det stora hela var ganska usla och inte tillförde speciellt mycket...
Barneyk
2020-10-12
Har väldigt mycket viktigt och bra att säga, men gör det på rätt dåliga sätt, t.ex. så dramatiseringen är värdelös. Det saknas också mer kontext och sammanhang till hur allting hänger ihop vilket stör mig som fan. Det finns många delar i hur samhället har utvecklats de senaste 30-40 åren och att bara prata om farorna med hur sociala medier är utformade idag utan den kontexten blir missvisande och trångsynt. Men, absolut sevärd. Massor med bra och viktiga perspektiv och information. Stark tvåa.
Christofer
2020-09-30
2020-09-19: Man får sig verkligen en tankeställare. Är glad att jag inte har något konto på FB, Snapchat eller Instagram, alltid något.