Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Snömannen


Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrine Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begå flera bestialiska mord.


Originaltitel The Snowman
Regissör Tomas Alfredson
Manus Hossein Amini, Peter Straughan, Søren Sveistrup
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonas Karlsson, Michael Yates, Ronan Vibert, J K Simmons, Val Kilmer, David Dencik, Toby Jones, Genevieve O'Reilly, James D'Arcy, Jeté Laurence, Adrian Dunbar, Chloë Sevigny, Jakob Oftebro
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 522
Filmnummer 121875

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2021-09-21
Började ganska okej med rätt snygga bilder och rolig casting med Peter Dalle och lite sådär, men sedan blev det mest bara standard-deckare med en oinspirerad Fassbender i ett lite för rörigt, lite för ospännande och lite för fantasilöst Bron-avsnitt. Jag har inte läst boken, men storyn är ju rätt löjeväckande, så det förvånar mig att alla dessa stora namn ens ville ha med den att göra. Räcker väl gott så för underkänt, men sedan kommer slutet ovanpå det. Upp med händerna alla som inte gissade vem mördaren var! Riktigt löjeväckande klimax som faktiskt fick fram ett par ordentliga fniss ur mig. Verkligen en dålig film. Efter detta och nya Jönssonligan kan jag inte mer än att tacka Alfredsson för den här tiden, jisses vad han har tappat.
okidoki
2021-07-24
Löjeväckande historia
Rele
2020-02-29
En spännande och blodig film. Här har Tomas Alfredson inte lyckats så bra med regin. Jag ger en svag trea p.g.a. flera duktiga skådespelare.
Zebulonm
2019-12-09
Låga betyg men jag gilla den...
Tenchi
2019-10-16
När jag såg trailern så verkade filmen lovande, men utförandet är riktigt dåligt. Vist är fotot snyggt och första halvan är intressant men sen blir et bara uselt. Dom lyckas även få med några riktigt pinsamma och ologiska scener. I slutändan är den riktigt tråkig.
BarryHero
2019-10-05
Det otroliga fotot över de norska snölandskapen är nästan ensamt skäl att se filmen. Historien är möjligen lite svår att hänga med i (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att 10-15% av manuset inte hann spelas in) men den är ändå engagerande under den två timmar långa speltiden. Det är även kul att se den digra skådespelarlistan med många svenska aktörer. Tomas Alfredsons Snömannen är absolut inte den totalkalkon som folk vill få den till.
hsimpson
2019-06-22
Mycket märklig upplevelse. Varför inte göra en norsk filmatisering istället? En udda samling skådespelare som utsätts för en valhänt regi. Inte blir man sugen på att läsa förlagan heller. Svag tvåa.
Catapilla
2019-06-16
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnattnivå på vissa scener. Helt otroligt.
Catapilla
2019-06-16
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnatnivå på vissa scener. Helt otroligt.
deswhip
2019-06-06
Trist
Visa äldre kommentarer »