2.1
2.1
Snömannen
Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrine Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begå flera bestialiska mord.

Originaltitel | The Snowman |
Regissör | Tomas Alfredson |
Manus | Hossein Amini, Peter Straughan, Søren Sveistrup |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonas Karlsson, Michael Yates, Ronan Vibert, J K Simmons, Val Kilmer, David Dencik, Toby Jones, Genevieve O'Reilly, James D'Arcy, Jeté Laurence, Adrian Dunbar, Chloë Sevigny, Jakob Oftebro |
Började ganska okej med rätt snygga bilder och rolig casting med Peter Dalle och lite sådär, men sedan blev det mest bara standard-deckare med en oinspirerad Fassbender i ett lite för rörigt, lite för ospännande och lite för fantasilöst Bron-avsnitt. Jag har inte läst boken, men storyn är ju rätt löjeväckande, så det förvånar mig att alla dessa stora namn ens ville ha med den att göra. Räcker väl gott så för underkänt, men sedan kommer slutet ovanpå det. Upp med händerna alla som inte gissade vem mördaren var! Riktigt löjeväckande klimax som faktiskt fick fram ett par ordentliga fniss ur mig. Verkligen en dålig film. Efter detta och nya Jönssonligan kan jag inte mer än att tacka Alfredsson för den här tiden, jisses vad han har tappat.
Löjeväckande historia
En spännande och blodig film. Här har Tomas Alfredson inte lyckats så bra med regin. Jag ger en svag trea p.g.a. flera duktiga skådespelare.
Låga betyg men jag gilla den...
När jag såg trailern så verkade filmen lovande, men utförandet är riktigt dåligt. Vist är fotot snyggt och första halvan är intressant men sen blir et bara uselt. Dom lyckas även få med några riktigt pinsamma och ologiska scener. I slutändan är den riktigt tråkig.
Det otroliga fotot över de norska snölandskapen är nästan ensamt skäl att se filmen. Historien är möjligen lite svår att hänga med i (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att 10-15% av manuset inte hann spelas in) men den är ändå engagerande under den två timmar långa speltiden. Det är även kul att se den digra skådespelarlistan med många svenska aktörer.
Tomas Alfredsons Snömannen är absolut inte den totalkalkon som folk vill få den till.
Mycket märklig upplevelse. Varför inte göra en norsk filmatisering istället? En udda samling skådespelare som utsätts för en valhänt regi. Inte blir man sugen på att läsa förlagan heller. Svag tvåa.
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnattnivå på vissa scener. Helt otroligt.
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnatnivå på vissa scener. Helt otroligt.
Trist