Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

The Snake Girl and the Silver-Haired Witch


En av de märkligare skräckfilmerna från det japanska 60-talet. En flicka kommer hem till sin familj efter att ha uppfostrats på ett barnhem. När pappan är bortrest på en affärsresa för att studera giftiga ormar i Afrika får hon träffa sin elaka storasyster som gömts undan på vinden. Allt är inte som det verkar och storasystern har ett underligt ärr i ansiktet. Filmen är baserad på en manga.


Originaltitel Hebi musume to hakuhatsuma
Regissör Noriaki Yuasa
Manus Kimiyuki Hasegawa
Genre Fantasy, Skräck, 60-tal
Skådespelare Tadashi Date, Yuko Hamada, Sei Hiraizumi, Yoshirô Kitahara, Osamu Maruyama, Sachiko Meguro, Mayumi Takahashi, Mariko Fukuhara, Saburo Ishiguro, Yachie Matsui, Tomomi Takahashi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18
Filmnummer 104760

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


stgurgel
2015-07-13
Det är väl en barnfilm får man anta, eftersom den är så extremt tydlig med att betona allt som försiggår i bild genom att upprepa det som monolog eller tankeröst. Trots det går handlingen inte ihop nått vidare i slutändan. Vackert svartvitt foto och några enstaka scener med skojiga effekter räddar den från att vara en ren plåga
BrutusBeefcake
2014-07-29
Nej detta var inte särskilt bra, mestadels trist och jag blev mest irriterad på en av de små flickorna. Den lyckas dock få till en ryslig känsla någon gång i bland, men det är för få gånger för att lyckas få godkänt. (4/15)
idd
2014-01-26
Småskum men trevlig barnskrällis med sjukt mkt ormar...
maldoror
2013-04-13
Den perfekta filmen att se tillsammans med ett barn eller ett yngre syskon om man har ett sådant i 12-årsåldern som inte är för lättskrämt och förstår japanska. De unga skådespelarna är riktigt bra och filmen är riktigt effektiv på att skapa småskrämmande stämningar med gummiormar (och en del riktiga), avancerad sminkning och optiska effekter. Oväntat rörande mot slutet dessutom.