Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Simpsons - Filmen


När Homer förgiftar Springfield-sjön med grisbajs måste staden isoleras inuti en stor glaskupol och Homer är den enda som kan rädda Springfield.


Originaltitel The Simpsons Movie
Regissör David Silverman
Manus Matt Groening, James L Brooks, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti
Genre Komedi, Animerad, 2000-tal
Skådespelare Dan Castellaneta (röst), Julie Kavner (röst), Nancy Cartwright (röst), Yeardley Smith (röst), Harry Shearer (röst), Hank Azaria (röst), Pamela Hayden (röst), Tress MacNeille (röst), Maggie Roswell (röst), Tom Hanks (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16335
Filmnummer 50252

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av Stygga-Vargen
TV-serien The Simpsons upptäckte jag när jag satt och tittade på TV efter skolan en eftermiddag år 2000 och jag har tittat på serien regelbundet sen dess. På den tiden var det ZTV som körde Sim...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av sethgecko
Jag har samtliga dvdboxar med The Simpsons. En av mina absoluta favorittröjor var en t-shirt med Bart på en skateboard och en pratbubbla, tyvärr förstördes tröjan i ett lerkrig för närmare 17 ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Sulta
Redan i inledningen ställs frågorna på sin spets i efterlängtade Simpsons the movie; varför ska man betala för att se något man kan se gratis på TV? Går det verkligen att tillföra något nyt...   Läs mer »

Kommentarer


yrkeschaufföre
2019-01-16
Jag låter min fyra stå kvar, den är inte så bra som man kan önska men jag tycker att de fått till långfilmskänslan.
Rai
2022-06-03
Har förlägne sedan tröttnat på Simpsons rejält...
wasteoftime
2017-12-26
Den här filmen lider svårt av att den faktiskt försöker att vara en film, och inte ett långt avsnitt utav serien. Det finns ju också många som påstår att serien tappat sin edge, sin charm. detta vet jag inget om eftersom att jag inte sett mer än några enstaka "nya" avsnitt (senare än 2005 eller så). Men det jag tycker är bra med The Simpsons är ju att det börjar med att handla om något, och sedan handlar det om något helt annat. på ett rätt så naturligt sätt. Om storyn går åt ett håll, så stretar inte avsnittet emot, utan följer med på resan. I filmen stretas det emot något rejält istället, vilket bara gör det, ja, tafatt. Att ge filmen en så stor och påtaglig plot var iaf enligt mig ett misstag. Det blir mest ointressant. Kanske inte direkt dåligt, men det tippar åt det hållet. 0,8 på SH-skalan.
Applekingen
2017-02-07
Första halvtimmen är superrolig men sen blir det för mycket drama/äventyr. Homer räddar filmen från en 2:a.
Stygga-Vargen
2016-07-23
Simpsons-fan som jag är såg jag fram emot denna och gick och såg den på bio när den kom och den är faktiskt väldigt bra, lika bra som TV-serien. Klockren humor!
idaho1981
2015-11-18
Underhållande men inte mycket mer. Känns verkligen mest som ett dubbelavsnitt bara. Kul, men inget jag kommer minnas. Sen kan man ju aldrig komma igen att det är Maggie som är den skönaste karaktären i serien 😊.
Rundeep
2015-09-14
Förutom skateboardscenen så var den ganska intetsägande, minns inte mycket av filmen, vilket säger något i sig...
emelee
2015-05-24
Måste säga att jag inte riktigt vet hur de kunde göra den bättre. Jag kan se den flera gånger utan att bli less. Då måste jag ju sätta en 5a.
LacombeLucien
2015-04-26
Serien är bättre, filmen når inte alls upp i samma klass med politisk satir och klockren humor.
Krille80
2014-12-14
Under 90-talet var Simpsons lysande medan serien på 2000-talet har varit lite av en besvikelse. Ändå hade jag stora förhoppningar på denna film. Detta inte mer speciellt än att se 3 avsnitt i följd på TV(dessutom billigare!) men det är ju inte så illa. Har man dessutom sett trailers innan filmen så har man tyvärr redan sett de roligaste bitarna.
Visa äldre kommentarer »