2.6
2.6
The Signal
Ingen visste varifrån signalen kom, men på några få timmar har en hel värld förvandlats till ett kaos där våldet härskar. Döden slår till med ursinnig kraft och ingen går längre att lita på - vem som helst kan vara smittad! För de som överlevt den första våldsvågen gäller bara en sak: döda eller dödas.

Originaltitel | The Signal |
Regissör | David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry |
Manus | David Bruckner, Dan Bush, Jacob Gentry |
Genre | Science Fiction, Skräck, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Anessa Ramsey, Sahr Ngaujah, AJ Bowen, Matthew Stanton, Suehyla El-Attar, Cheri Christian, Scott Poythress, Christopher Thomas, Lindsey Garrett, Chad McKnight, Claire Bronson, Justin Welborn |
The Signal utspelar sig i en tid när alla verkar ha blivit galna. Det var endast ett fåtal som verkade vara normala. Frågan som jag ställde mig var om de som man ansåg var galna tänkte om de som... Läs mer »
Mest mysko.
"Årets bästa skräckfilm" står det på omslaget. Det var inte årets sämsta då? Annars måste det ha varit ett uselt skräckår. Ointressant B-film. Ingen story eller tanke alls. Bara äckelscener staplade på varandra. Det gör ingen skräckfilm.
En spännande dokumentär om hur videovåld gör unga män till monster - Siewert Öholm hade rätt! Nej men satiren funkar väl, jag gillar berättargreppet men jag tycker inte att det görs optimalt, man tappar spänningen en del. Filmen får tre inslagna skallar av fem möjliga inslagna skallar.
Jag tycker inte historien har nåt syfte. Det är mest flum som jag inte riktigt förstår poängen med som händer.
Det ett stabilt hantverk men det händer för lite: på tok för lite karaktärer och miljöer. För lång.
Originellt anslag som inte förvaltas. På flera punkter försöker filmmakarna bryta mot genren, med perspektivskifte och ovanligt uttalad ironi. Tyvärr når inte skådespeleriet och dialogen upp till den nivå som hade behövts och berättelsen är otydligt framförd. Endast i inledningen griper filmen tag, när våldet successivt eskalerar, men när allt fortsätter att urarta tappar jag intresset. Det är en problem som ligger i själva genren så denna film är en bra representant för halvdålig splatter.
Rörig. Inte särskilt spännande. Skulle inte kalla det skräck.
Över förväntan, och helt klart en något grisig men rolig filmupplevelse. Vänder sig nog främst till fans av explotation. Den är möjligen lite tunn och lättglömd, därav det något restriktivare betyget. (3/6)
Vad fan är detta för skit?
känns hemmagjorde och kan inte välja genre
skräck eller humor
tråkigt, hade varit lite intressant 1993 kanske...