Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Sect


En lärarinna råkar nästan köra över en äldre man. Hon tar med honom hem till sig så att han ska kunna återhämta sig från chocken, men upptäcker snart att allt inte står rätt till. Hur kan gubben veta så mycket om henne och vad är det i hans mystiska låda? Satanssekter och annat rafflande väntar.


Originaltitel La setta
Alternativ titel Demons 4, The Devil's Daughter, Demons 4, The Sect
Regissör Michele Soavi
Manus Gianni Romoli, Dario Argento, Michele Soavi
Genre Skräck, 90-tal
Skådespelare Kelly Curtis, Herbert Lom, Mariangela Giordano, Michel Adatte, Carla Cassola, Giovanni Lombardo Radice, Donald O'Brien
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 81
Filmnummer 14479

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2018-11-10
Sämst av Soavi´s skräckisar, men håller ändå en hyfsad nivå. Rätt mycket atmosfär och några fina stunder, men varför göra en så spretig film som rusar åt alla håll samtidigt?
idd
2016-06-11
Jag e helt ok med att filmer totalt saknar substans, men om de samtidigt ska va två timmar långa får det gärna hända nåt lite festligare än att en kanin kollar på tv å att folk med jämna mellanrum faller ner i en brunn..
amam
2016-03-03
Jag gillade kaninen som tittade på tv annars vet jag inte riktigt. Hittade aldrig riktigt den där stämningen som andra pratar om. Finns just inga demoner heller för de som, som jag, blev intresserade av filmen för den alternativa titeln Demons 4. Utan den handlar om djävulsdyrkare helt enkelt, vanliga satanister. Svag tvåa.
Gordyal
2013-03-02
Soavis levererar igen. Inte fullt så bra som Dellamorte Dellamore och The Church, men absolut godkänt trots höga förväntningar (och definitivt bättre än allt jag sett av Argento). Snyggt, skruvat och stämningsfullt. Mer sånt! (9+/15)
DanielMott
2010-05-24
Michele Soavis ganska obskyra La setta (med manus av bland andra Dario Argento) är en riktig mindfucker som beskrivits som Rosemary's Baby på LSD. Med magnifikt foto och scenografi, stabila skådespelarinsatser (Kelly Curtis är sin lillasyster Jamie Lee upp i dagen) och läskig stämning är fyran nära, men den försvinner bland en löjlig och anakronistisk inledning, ett motorcykelgängssidospår och en viss övertid. Och även om många trådar knyts ihop i slutändan lämnas lika många lösa, vilket visserligen är en del i ett mysterium, men inte i en renodlad skräckfilm.
schramm
2010-04-12
Rosemarys Baby på knark med samma känsla som Suspiria. Klart att det blir bra, mycket tackvare Soavis täta regi. Stundtals förvirrande och allt förklaras inte och det krävs några omtittar för att uppskatta den till max. Fullproppad med pilska storkar, djävulssekter och sura kaniner!
filmmange
2007-11-07
Hade förväntat mig en betydligt bättre film efter som det är Michele Soavi som gjort den.
ThrashingMad
2004-11-05
Hyffsad underhållning.
Daigoro
2004-09-22
Får nog se om den här. Det var ju trots allt ett par år sen.
Gakidou
2004-03-14
Manus = tafflig ripoff på stor 60-talsskräckfilm (vill inte spoliera alltför mycket). Regi = en smula intressant. Att döma av det lilla jag sett av Soavi (denna och Stagefright), är han fruktansvärt överskattad.
Visa äldre kommentarer »