The Sea is Watching

Filmen utspelas på en 1800-tals bordell där den unga vackra geishan O-Shin tar hand om en samuraj som är på flykt. Samurajen förälskar sig i O-Shin och hoppas kunna rena henne från de synder som hennes yrke smutsat henne med. Men ödets nycker gör all för att hålla de älskade isär.

Originaltitel Umi wa miteita
Alternativ titel The Sea Watches
Regissör Kei Kumai
Manus Kei Kumai
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Misa Shimizu, Nagiko Tono, Masatoshi Nagase, Hidetaka Yoshioka, Eiji Okuda, Renji Ishibashi, Miho Tsumiki, Michiko Kawai, Yumiko Nogawa

AmyTatti
2013-04-11
Jag är lite trött på filmer som porträtterar kvinnor som offer utan möjlighet att ta sig ur sin situation. Det finns alldeles för många sådana filmer. Denna film är full av den typen av klichéer. Den är dock väldigt vacker bildmässigt, med färgerna och naturen. Och jag tycker filmen slutar väldigt bra, det är ett snyggt slut.
NtoNW
2011-08-07
Denna smått sagolika historia är skriven av Akira Kurosawa. Jag har svårt att se honom göra denna typ av film, även om den kanske skulle ha platsat i Kurosawas Drömmar. En vacker historia men med lite väl utstuderade karaktärer och handling, vilket gjorde att den aldrig riktigt grep tag i mig.
SandraSweden
2010-02-24
Asså, den var väll värd att se. Förstår att andra med sådan smak tycker om den, men mig föll den inte i smaken. Den var tråkig.
goeran
2007-09-19
En sevärd melodram i geishamiljö. En hygglig story och vackert foto. Däremot är jag kanske inte så imponerad av alla skådespelare även om Nagiko Tono är helt OK som O-Shin. Den som höjer sig över övriga skådespelare är Misa Shimizu som den äldre geishan Kikuno; hon är riktigt bra.

2007-01-14
Japanskt drama som är något segdraget och som inte fängslar tillräckligt för att skapa en filmupplevelse värd att minnas.
Kurosawafan
2006-10-06
mycket vacker och romantisk. Hade varit ännu bättre om Kurosawa gjort den själv dock
andmoreagain
2006-07-21
en känsla i magen? om man dricker saké till filmen möjligtvis.
niebaotan
2006-03-15
Stark trea. Vacker och bitvis fängslande film. De sista 20 minuterna är fantastiska.
Okage
2005-09-27
svag för att vara en kurosawa film men den lämnar dendär känslan i magen. mycket vacker
Nufan
2005-09-06