Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Science of Sleep


Stéphan återvänder till sin barndomsstad, efter att blivit lovad ett jobb av sin mamma. Men jobbet blir inte riktigt som han tänkt sig. Stéphan låter ibland sina fantasifulla dagdrömmar ta lite väl stor plats i det verkliga livet, och det nya jobbet är enformigt med få kollegor i ett minimalt kontor. Men så träffar Stéphan sin granne Stéphanie och hennes kompis Zoé…


Originaltitel The Science of Sleep
Alternativ titel La science des rêves
Regissör Michel Gondry
Manus Michel Gondry
Genre Drama, Komedi, Romantik, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Miou-Miou, Charlotte Gainsbourg, Gael García Bernal, Alain Chabat, Stéphane Metzger, Emma de Caunes, Aurélia Petit, Pierre Vaneck, Jean-Michel Bernard, Sacha Bourdo, Alain de Moyencourt, Inigo Lezzi, Yvette Petit, Eric Mariotto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5682
Filmnummer 40290

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av crawler
Om jag hade jag skrivit det här igår hade jag troligen gett ”The Science of Sleep” ett lägre betyg. Mitt första intryck var nämligen att filmen långt ifrån levde upp till förväntningarna. R...   Läs mer »

Kommentarer


Rift
2019-05-19
Michel Gondrys hysterisk berättarstil gör mig bara trött och uttråkad.
Smultronsylt
2016-08-31
Hade en 3:a på denna men måste byta upp till en 4:a efter att ha sett den med sambon. :) Fan va den är skön med sitt gränslösa foto, musiken och alla konstigheter som är underbara!
Barneyk
2015-10-24
Det är någonting i känslorna här som jag känner så starkt för. Bernal och Gainsburg är båda helt fantastiska och jag känner så jävla mycket att jag bara... Det är inte allting som är mästerligt men när lekfullheten är så snygg och känslorna så starka blir det en femma.
Mat1az
2015-06-04
Härligt urflippad och, ja, drömsk film.
Darn
2015-04-07
Superfin film att bara hänga med i utan att tänka särskilt mycket. Gillar verkligen när fotoarbetet är görs naturligt rörigt. Vad gäller temat kände jag att det var bra att det inte gavs allt för mycket teorier om drömmar och livet utifrån någon sorts essentialism och ”det undermedvetna”, som annars är brukligt. Istället blev det vad det egentligen är, något som samlas lager på lager, beroende av sammanhang osv etc och så där. Ser fram emot att se om den snarast för att kunna se nyanserna i handlingen.
ASSFACE
2015-02-11
Superbra! Lite stalkervarning, men skönt med en film där mannen får vara känslostyrd och irrationell. Visuellt vacker, och bra musik. Tusen plus för "if you rescue me". 4
Dele
2013-11-09
Lekfull och stundtals visuellt läcker, men den kontinuerliga varma känslan infinner sig inte, och de många hoppen mellan världar stör filmens rytm. Jag blir inte engagerad.
AlbinWesley
2013-08-20
Givetvis bedårande på de allra flesta sätt. Jag har ett par grejer jag stör mig smått på, men på det stora hela sitter jag mest och ler. En film som refererar The Outsiders kan för övrigt aldrig få lägre än fyra.
ybbe
2013-07-30
"Jag tridde hag gillade flummiga filmer eftersim jag gillar Napoleon Dynamite..." :))
gubbenviktor
2013-06-27
Recenserar bara första kvarten eftersom jag stängde av sen: Flummig. Jag trodde jag gillade flummiga komedier eftersom jag gillar Napoleon Dynamite, Gentlemen Broncos och tv-serien Flight of the Conchords. Men, det här var för flummigt. Och tråkigt. Inte ett garv på hela första kvarten.
Visa äldre kommentarer »