Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

The Railway Man


Baserat på en sann historia om en man som under Andra världskriget arbetade på dödens järnväg. Efter att kriget är slut, men såren fortfarande öppna, bestämmer han sig för att jaga människorna som var ansvariga för den tortyr som han utsattes för.


Originaltitel The Railway Man
Regissör Jonathan Teplitzky
Manus Frank Cottrell Boyce, Andy Paterson
Genre Drama, Romantik, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård, Jeremy Irvine, Hiroyuki Sanada, Sam Reid, James Fraser, Marta Dusseldorp, Tanroh Ishida, Masa Yamaguchi, Keiichi Enomoto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 383
Filmnummer 106496

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BenStiller
2022-08-28
Stark skildring av hur krigets fasor sätter spår i människor även lång tid efter krigets slut. Livet blir sig aldrig mer likt för en grupp brittiska soldater som under tortyrliknande former tvingas bygga järnväg åt Japan. Colin Firth spelar "Eric Lomax", som efter kriget har tåg som sitt stora intresse. En kärlekshistoria som tar sin början ombord på ett pendeltåg, verkar till en början ljus, men sedan kommer minnena ikapp. Det är i sådana här engelska historiska miljöer som Firth gör sina bästa roller, denna kanske hans bästa. Även den unge Lomax, spelad av Jeremy Irvine, gör det bra, även om jag störde mig på att han ständigt ser nyrakad ut trots umbäranden i ett japanskt fångläger. Ett extra plus för att filmen har verklighetsbakgrund, baserad på bok skriven av huvudpersonen Eric Lomax själv. Många obehagliga scener, så inget för barn och känsliga personer. Hade gärna sett mer djup i karaktärerna, ganska ytliga och klichéartade. Klart sevärd och tankeväckande. En svag 4:a.
mammene
2020-01-16
Här känns det som verkligheten överträffar filmen, allra helst i slutet. Colin Firth gör här verkligen en bra insats, men även hans yngre jag. Firth har den förmågan att med små medel förmedla det stora, även Nicole Kidman och Stellan inte att förglömma. Historien är till stora delar mycket svår att se, så mycket grymhet, men också kamratskap och kärlek.
TURGUT
2018-04-23
Intressant story som kunde återberättats bättre. Bra rolltolkningar av Colin Firth, Nicole Kidman och Stellan Skarsgård. 3+ i betyg
supermancover
2017-02-07
Colin Firth är verkligen grym i denna. Riktigt bra. Vissa andra delar av filmen drar ner betyget lite, men det är en stark trea. Väldigt intressant. Superbra casting också då tillbakablickarna på grabbarna när de var unga var VÄLDIGT likt den "gamla versionen".
Bomkia
2016-10-29
Filmer som berör en ska man premiera! 4a.
sawa
2016-04-07
Stark berättelse! En annan sida av "Bron över floden Kwai".
KillerPutte
2015-10-06
(rek.3) Trevande inledning men filmen tar sig och slutet väger upp den starka trean till en svag fyra,
Björkman
2015-06-22
Tung film om mentala krigsskador. Det som framförallt lyfter denna film är känslan av realism. Även om man såklart aldrig själv fullt ut kan föreställa sig det som huvudkaraktären gått igenom så känns det definitivt trovärdigt. Firth som vanligt väldigt bra. Mycket fint slut och att filmen är baserad på en verklig händelse gör att det där givetvis värmer ännu mer.
S_Griffon
2015-06-02
Inte min typ av film. Väldigt tragisk. Bra skådisar över lag.
CodeRed
2015-02-15
Mycket bra! Stark trea! Tyckte om att den va lågmäld och lät skådespelarna synas sen gillade jag även att det var väldigt lite visuellt våld trots att det var en hel del tillbakablickar på kriget. Man kunde ändå ta på lidandet! Ibland kändes den kanske lite seg men efter filmen så kom feelingen att shit vilken bra känsla jag hade av filmen.
Visa äldre kommentarer »