Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Jordbävningen


År 1904 drabbades Oslo av en jordbävning med en styrka på 5,4 på richterskalan. Det finns nu tecken som tyder på att Oslo kan förvänta sig en stor framtida jordbävning.


Originaltitel Skjelvet
Alternativ titel The Quake
Regissör John Andreas Andersen
Manus John Kåre Raake, Harald Rosenløw-Eeg
Genre Drama, Action, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen, Jonas Hoff Oftebro, Stig R Amdam, Catrin Sagen, Per Frisch, Hanna Skogstad, Runar Døving, Agnes Bryhn Røysamb, David Kosek, Ravdeep Singh Bajwa
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 98
Filmnummer 129754

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2020-08-07
Uppföljare till filmen "Vågen" som kom 2015 och levererade norsk katastrofilm där vi fick följa geolog Kristian Eikjord med familj som hamnar mitt i tsunami. Denna gång återser vi samma familj som nu är splittrad p.g.a. pappa Kristians svårigheter att handskas med följderna från förra filmen. Effekterna är snygga även denna gång men att samma land/familj drabbas av ny katastrof tär på logiken. Svagare än "Vågen" sett till handling men väldigt kul att Norge gör katastroffilm. 3-
HerrNenne
2020-06-26
Snygga effekter, men vilken besvikelse. Till skillnad från första som lider lite av det problemet, så går den här all in på huvudkaraktärerna och familjen. Katastrofen har tydligen ingen påverkan på resten av världen eller någon som bryr sig, förutom för familjen att titta på. Synd! Man vill se folk reagera! Man vill se folk förstå. Man vill se de som hade fel, de som hade rätt. Synd. Ett stort plus till scenen längst upp i höghuset strax innan tjejen hasar. Där fångar dom den bästa katastroffilmsrädslan jag någonsin känt. För lite sånt.
Norpan0
2020-03-23
Seg uppföljning av Vågen. Irriterande första timme. Klart bättre under själva katastrofen, men helheten nådde ändå inte upp till en trea. För snabbt avslut.
Christofer
2019-12-17
2019-10-03: Snygga effekter hjälper inte den taffliga dialogen under andra halvan och märkligt agerande i flera scener som förstörde det mesta av spänningen.
norenorama
2019-12-09
Gillar dessa nordiska katastroffilmer med riktiga människor i huvudrollerna, ska kolla upp lite mera norsk film nu, detta var inte dumt.
Djason
2019-09-18
Rena hollywoodeffekter i en film som annars kanske inte engagerar sig en som den ändå borde kanske göra. Att Norge kan göra film visar de gång på gång. Sverige har en del att lära.
Djason
2019-09-18
Rena hollywoodeffekter i en film som annars kanske inte engagerar sig en som den ändå borde kanske göra. Att Norge kan göra film visar de gång på gång. Sverige har en del att lära.
ToddDowney
2019-09-16
Den var bra, inte lika bra som Vågen men endå väl utförd.
Jompalompier
2019-04-29
Riktigt imponerande specialeffekter måste jag säga, var verkligen förberedd på något mycket pajigare och billigt. Själva handlingen är väl ganska förutsägbar men jag får ändå säga att jag blev förvånad över vilket production value den visar upp.
Arseenal
2019-03-22
Två tredjedelar av filmen är en ganska seg upptrappning mot själva jordbävningen. Efterspelet är lamt, oengagerande och abrupt. Helt ok effekter. "Vågen" var betydligt mer stämningsfull och välspelad, den här kändes bara onödig.
Visa äldre kommentarer »