Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

The Purge


I ett USA sargat av kriminalitet och överfulla fängelser har regeringen infört en årlig tolvtimmarsperiod där alla illegala aktiviteter, inklusive mord, blir lagliga. Det går inte att ringa polisen och sjukhusen stängs ned. En familj med avancerad skyddsutrustning på sitt hus ställs inför ett val när en skadad man vandrar ned för deras gata vädjandes efter hjälp.


Originaltitel The Purge
Regissör James DeMonaco
Manus James DeMonaco
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane, Edwin Hodge, Rhys Wakefield, Tony Oller, Arija Bareikis, Tom Yi, Chris Mulkey, Tisha French, Dana Bunch, Peter Gvozdas, John Weselcouch, Alicia Vela-Bailey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1847
Filmnummer 103376

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2022-02-21
2012-13 skapade James DeMonaco sin framtidsvision om att Amerika skulle få en ny högtidlighet. En natt om året (från 19:00 till 07:00) skulle den lönsamma delen av medborgarna få möjlighet att rena sin samhällskropp. Alltså, fritt fram att öppna vapenskåpen och ge sig ut och på en statligt sanktionerad exekvering av de tärande, ”The Purge”. Amerika ska bli rikt igen. (Om 10 år skulle James vision vara uppfylld. Där är vi ju nu, 2022. Hans utopi förverkligades inte, men visst var det nån som försökte). Men det här skulle mycket väl kunna bygga en framgångsrik film. Ja kanske, men tyvärr var inte prestationen den bästa med detta försök. Här finns inget nytänkande eller skärpa, förutom själva handlingen då.
Rai
2020-05-29
Jag gillar inte den här filmen! Den är töntig, fånig och överdriven. Det jag älskar i filmen är psykologi, filosofin och möjligen att finns det kanske en ideologi också. Resten av dessa filmer är kass, men inte helt utan en viss underhållning..,
vonadel
2019-03-24
Har tänkt se den ett bra tag nu, just för att se "what the fuzz was about". Och, tja...som så många andra blir jag inte klok på premissen för storyn. Så dumt bara. Sen är det ju ändå ganska bra skådespel. Nä, tänker nog inte se mer av denna serie. Riktigt svag trea. 5/10
TURGUT
2018-08-26
Ingen höjdarrulle trots bra filmidé med intressant tema, svag 3:a.
Supernaut
2018-08-18
Skrattretande dålig, i klass med Saw och andra filmer en inte vill att människor en tycker om ska behöva se. Otroligt dåligt manus utan takt eller tempo med en dum och tråkig story. Dåligt filmad, dåligt spelad och provocerande dålig överlag.
karlmats
2018-08-06
En kultfilm som lyckats få tre uppföljare men som jag inte tagit tag i förrän nu. Premissen är ju otroligt korkad, det är nog största anledningen till att jag inte velat se det här. Men när det nu kommer en origin story så tänkte jag "varför i helvete inte". Det är ganska svårbedömt det här, det ställer en del filosofiska frågor om vad som egentligen är en 1a. Det här är ju stundtals spännande regisserat, Ethan Hawke och Queen Cersei är bra och deras karaktärer agerar till största del hyfsat rationellt vilket väl får anses vara smått sensationellt i en sån här typ av film. Våldet är inte överdrivet utan på en ganska lagom nivå utifrån förutsättningarna. Samtidigt är ju hela premissen fortfarande otroligt korkad. Inget av mina frågetecken om den här världen innan filmen besvarades. Hur kan det här vara en bra idé för samhället? Det lyfts ett klassperspektiv som är lite intressant, de rika kan gömma sig och de kan även välja att gå på offensiven mot de fattiga som inte har möjlighet att skydda sig eller gå till motangrepp. Men det är ju fortfarande otroligt korkat. Sen beter sig ju flera andra karaktärer väldigt dumt vilket möjliggör hela filmen. Det skulle man ju kunna ha överseende med men vill jag det? Måste jag se tre filmer till för att få nån insikt i hur de har tänkt här? Jag får suga på den karamellen ett tag till tror jag. Tills vidare får det här bli en stark 1a även om den inte är given. Den var iaf kort, det ska den ha cred för.
distinkt
2018-07-08
wow
Sovande_mannen
2018-03-31
Skräp...
dafreakish
2017-10-14
Intressant tanke som har chansen att skapa moraliska dilemman med tyngd, blir endast en ganska sjuk och brutal våldsorgie dock inte utan ljuspunkter. Hawke och Headey är bra i huvudrollerna och lyfter filmen. Även om det inte var det bästa jag sett så blir jag ändå nyfiken på uppföljarna.
Stygga-Vargen
2017-07-31
Sämst i test.
Visa äldre kommentarer »