1.9
1.9
The Poseidon Adventure
Kryssningsfartyget Poseidon utsätts för en terroristattack och kapsejsar på nyårsafton. En grupp överlevande ledda av en präst och en säkerhetsagent försöker ta sig ut ur det upp och nervända skeppet.

Originaltitel | The Poseidon Adventure |
Regissör | John Putch |
Manus | Bryce Zabel |
Genre | 2000-tal, Äventyr, Action, Drama, Thriller |
Skådespelare | Peter Dobson, Rutger Hauer, C Thomas Howell, Bryan Brown, Adam Baldwin, Peter Weller, Steve Guttenberg, Alex Kingston, Sylvia Syms, Amber Sainsbury, Rory Copus, Tinarie Van Wyk-Loots, Alexa Hamilton, Clive Mantle, Geoff Pierson |
Nästan Asylumklass på effekterna här och miniserieformatet med de sedvanliga såpoperainslagen går att ha överseende med. Rutger Hauer sköter sig medan Steve Guttenberg mest verkar fått hjärnslapp. Men det är ändå hyfsat underhållande och inte så dåligt som man kanske kan tro.
Vad har hänt med Steve Guttenbergs ansikte?
Båten är uppåner, jag ska börja springa runt och leta efter min familj utan skor på mig!
Se orginalet!
Det här kan väl bäst beskrivas som en såpopera ombord på ett uppochnervänt fartyg. Man bjuds på en allmän billighetskänsla och avdankade skådisar som gestaltar stereotypa karaktärer. Det är ju t ex kul att det måste finnas en kille som beter sig som ett svin utan nån riktig anledning alls. Rutger Hauer känns helt bortslösad i en ganska trist roll och Steve Guttenbergs karaktär är nog bland det rövigaste jag har sett på film. Det är verkligen stor humor när de är i tidsnöd och Guttenberg bestämmer sig för att stanna upp hela räddningsaktionen så att han kan hålla ett emotionellt tal till sin son. Överhuvudtaget är dialogen pinsamt högtravande. Det finns dock både ett humorvärde och ett underhållningsvärde i den här bedrövelsen så en tvåa måste det bli
Som sagt , rollistan är kul , filmen är det inte. Och som sagt , den är bättre än Kurt Russel versionen.
Shit! Vilken rollista! Det är ju bara Charles Bronson och Michael Dudikoff och Dolph Lundgren som saknas.
Rollistan är ju värd en del för alla B-films fantaster. Filmen är det nog inte för nån.
hemskt dålig.
Se orginalet!