The Poisoning
Två bröder, med deras flickvänner, måste leva vidare efter en tragisk trafikolycka. Saker och ting är inte sig lika efter denna olycka...

Originaltitel | Jungdok |
Alternativ titel | Addicted |
Regissör | Park Young-hoon |
Genre | Drama, Mysterium, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Lee Byung-hun, Lee Mi-yeon, Lee Eol, Park Seon-yeong |
känns konstlad
En ung man bor tillsammans med sin äldre broder och dennes fru. Medan den yngre brodern gillar snabba bilar och är racingförare till yrket så nöjer sig den äldre brodern med att snickra ihop möbler. De två bröderna råkar ut för varsin enskild allvarlig bilolycka och den äldre av dem hamnar i koma. När den yngre brodern efter en tid på sjukhuset kommer hem påstår han sig vara den äldre brodern, något frun i huset inte vill höra talas om. Det är startskottet för detta drama med inslag av romantik och thriller. Amerika gjorde två år senare filmen Birth med Nicole Kidman i huvudrollen. Den filmen påminner rätt starkt om Addicted. Men den koreanska versionen fungerar mycket bättre och har inte alls alla de irriterande logiska luckorna som duggade så pass tätt i Birth. Addicted är en riktigt bra film med en stark sista halvtimme.
Döden och kärleken, två återkommande teman i sydkoreansk film. Det finns risk för att det blir tjatigt, men man har lyckats vara ganska finurliga med handlingen här. Tyvärr så visste jag rätt mycket från början pga IMDBs detaljerad beskrivning. Lee Byung-hun har också tidigare varit riktigt bra, men också de andra ger intrycket av att de har spelat i hur många långfilmer som helst, även om så inte var fallet.
ska komma en amerikansk remake med buffy vampyrslaktaren enligt smålandstidningen.
Den dåliga typen av koreansk drama.
...Nej tack.
grymt bra film.
Bra film =)
Byung hun Lee är så snygg! åh! :)